«

»

des 07

Uggs yoga pants

I Ljørdalen har 52 i alderen 13 til godt over 70 år gjort unna høstens kurs. Börje har kjørt et for nybegynnere og et for viderekomne. Vi besøkte kurset for nybegynnere. Börje forteller at bugg likner mye på swing. Musikken er omtrent lik, forskjellen, mener han,Uggs yoga pants er at bugg har langt flere turer enn swing. Bugg er en flottere dans. Både å danse og se på, mener han. Gry er en viderekomne bugger. Men er med på nybegynnerkurset fordi en av deltakerne manglet partner. Hun sier det først og fremst er moro å danse, men bugg er også meget god trim.Vi har klart å skape et ordentlig buggmiljø i dalføret. Når det ikke er kurs møtes vi hver 14. dag.

I tillegg reiser vi på dansefester. I sommer var vi på «Dansbandsveckan» i Malung. Svenskene er utrolig flinke til å danse bugg. Foreløpig er dem flinkere enn oss. Buggkurset blir holdt i skolens gymsal. Martinsson forklarer grunntrinn etter grunntrinn som til slutt blir satt sammen i en tur. Mot hverandre,Uggs yoga pants fra hverandre, ett, to, tre-fire, fem, seks og bak fram. En gang til. Kjør på, hoier han. Og ljørdølene gjør som de får beskjed om. Det ser riktig så bra ut. Noen får det til med en gang, andre trenger noen flere repetisjoner. Her behøver jeg ikke kjøre flere kurs. Kanskje jeg prøver i Innbygda neste gang. Hvordan er folk der, tror du det går an å lokke dem ut på buggkurs?

Arrangementet er et av de største i Kom og Dans-organisasjonen. I fjor var det over 600 danseglade mennesker innom Prestrudhallen, klubbhuset og Prestrud skole. Det er ventet minst like mange i år.Kurs over alt Det kommer folk fra lengst sør til lengst nord i Norge. I tillegg kommer det noen fra både Danmark og Island. Det er kjempegøy, sier Gunn Grønnsveen i Kom og Dans Hamar.Hun og rundt 50 andre frivillige skal sørge for hei innholdsrik dansehelg i Hamar. Vi har kurs i klubbhus,Uggs yoga pants klasserom og hallen.