«

»

okt 26

Uggs ware

Frykten for cannabis er basert på gamle myter. Det er faktisk en begrensning på hvor påvirket man kan bli av cannabis – til forskjell fra alkohol – så sterk cannabis er langt fra så farlig som enkelte skal ha det til. Etter noen jointer får man ikke økt virkning; man blir bare veldig sulten og sovner. Mange justerer dessuten inntaket sitt om den er sterk. At cannabis sitter igjen i kroppen og påvirker er direkte feil og det gir heller ikke lavere intelligens eller motivasjon.Uggs ware De fleste bruker ikke cannabis sammen med alkohol i de statene der det er lovlig i USA, og det er ikke farlig å blande de to rusmidlene. Cannabis gjør folk roligere, noe som vil føre til mindre bråk på byen og færre episoder med blind vold – det er også mye mindre farlig med hensyn til trafikkulykker.

Om vi vet at cannabis er langt mindre skadelig, og at de fleste liker å ruse seg – hvorfor driver vi da folk til å gjøre et mer skadelig valg? Den naturlige konsekvensen av erkjennelsen forskningen gir oss bør være å åpne for regulert salg for voksne.Cannabis er allerede lovlig i fem amerikanske delstater,Uggs ware og fem til, blant annet California (den mest folkerike staten) skal stemme over legalisering i november. I samtlige stater ligger det an til å bli flertall, ifølge de seneste meningsmålingene. Canada skal legalisere cannabis våren 2017. Den kanadiske statsministerens begrunnelse er å begrense tilgangen for mindreårige samtidig som man fjerner pengestrømmen til organisert kriminalitet og respekterer voksnes egne valg. Norge bør gjøre det samme; vi har en god modell i Vinmonopolet – la oss innføre statskontrollert salg av cannabis.

I gjennomsnitt var omsetningstiden for bolig i Rogaland 81 dager i første kvartal.Uggs ware I 2015 lå den på 54 dager i samme periode, og i 2013 på 26 dager. Samlet sett tar det med andre ord betydelig lengre tid å selge nå enn for to og tre år siden.Tendensen er også at boligprisene på landsbasis og i Rogaland synker, men at det i løpet av siste tolv måneder har vært prisvekst i Karmøy (3,7 prosent) og i Haugesund (3,1), viser kvartalsrapporten fra Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk – med tall hentet fra fra FINN, Eiendom Norge og Eiendomsverdi AS.Prisveksten i Karmøy og i Haugesund har fortsatt inn i 2016.Fagmann Leiv Helge Kaldheim, regionsjef i Eiendomsmegler 1 Haugesund, forteller at boligmarkedet på våre kanter ikke preges av ubehagelige rystelser. Tvert imot.