«

»

nov 30

Uggs u beogradu

Men hvordan bruker man den litt rare gjenstanden? Staavå forklarer hvilke områder på kroppen som får best utbytte av foamroller. Massasjerulle er fint å bruke på bakside og forside legg (unngå skinnleggen), bakside, utside og framside lår, den myke delen av ryggen (unngå ryggraden),Uggs u beogradu brystryggen og latsen/siden av ryggen.Man kan også enkelt bruke en rulle på både bryst og lyske. For øvrige områder på kroppen synes jeg man får bedre kontakt og effekt av en massasjeball. Bandyball, lacrosseball, baseball eller dedikerte massasjeballer, sier han.

Tor Erik Stavå er selv tilhenger av massasjerulle, og forklarer hvordan du enkelt kan få det til.Massasjerulle er ikke det mest behagelige som finnes, og tøffinger trenger kjøreregler. Du ønsker ikke å passere en 6’er på en smerteskala som går til 10. Man ruller 3-4 ganger opp og ned/fram og tilbake pr område.Uggs u beogradu Finner du et punkt som er ekstra smertefullt så stopp der en stund, påfør press, før du fortsetter ferden videre. Finner du det samme punktet igjen og igjen uke etter uke så må du finne ut hvorfor det blir sånn, sier han. Er du anspent i et område, så må du klare å slappe av når du gjør det, hvis ikke kan du bare gjør vondt verre. Spenner du deg, så hjelper det overhodet ikke. Nakken, for eksempel, kan du trigge ganske feil, slik at du får masse vondter i stedet for at det er en avslappende ting, sier han.

De personlige trenerene forklarer at det er stor skepsis til massasjerull i fagmiljøet. Akkurat som det ikke er bevist at tøying kan forhindre stølhet, er det heller ikke bevist at denne fungerer. Det pågår det en heftig diskusjon i fagmiljøet, og det mangler en del forskning på området.Uggs u beogradu Ulempene er at det er muligens bortkastet tid. At det er placeboeffekten som gjør at det fungerer, sier Stavå. Bakke innrømmer at det ikke mye dokumenterte resultater, men forklarer hvordan den mest sannsynlig kan hjelpe.