«

»

sep 13

Uggs paljetter

Sydney er uten tvil en av verdens flotteste storbyer å tilbringe ferien din i. Mest av alt er det den spektakulære havnen, de vakre bystrendene og det rike kulturtilbudet som gjør byen så spesiell. De fleste ser for seg det velkjente operahuset, bybroen og Bondi Beach når de tenker på Sydney, steder som er et «must» på besøkslisten når du ankommer verdensmetropolen. Det er likevel hundrevis av andre fristelser og severdigheter som kan ta pusten fra en nordmann på ferie i Australias offisielle utstillingsvindu. Da byen skulle gjeste OL i 2000, ble byfasaden «pusset opp» for å tones pent inn med de naturskjønne omgivelsene. Noe som nå gjør at digitalkameraet fort tømmes for batteri i løpet av en tur down town eller i et de de mange frodige forstedene. Sydney er en by som kan og må nytes av enhver som reiser «Down Under», og som vil gi deg evige solfylte ferieminner.

Prisnivået i Sydney ligger ganske høyt i forhold til mange andre byer i Australia. Det vil si visse ting er dyrere enn andre. Severdigheter og shopping kan ha ganske stive priser, men uteliv og restaurantbesøk burde ikke ta for store slumpen ut av feriekassa. Sydney er også en by det er lett å ikke bruke penger i.Det finnes et mangfold av flotte offentlige parker, idylliske strender og spennende gater å utforske. Det koster ingenting å tilbringe dagen på Bondi Beach, som er den mest kjente av Syneys mange bystrender. Den flotte strandpromenaden har sin egne suburbiske aura, og er en herlig blanding av italiensk, gammel jødisk og australsk bosetting. Her treffer du alt fra ryggsekkturisten og den lokale surfelegenden, til den dresskledde jappen med stresskofferten under armen. På nordsiden av havnebassenget finner du Manly Beach, den andre av de mest populære strendene i byen. Hit tar du fergen fra Central Quay i sentrum, og finner det ur-australske strandlivet.

Vil du tilbringe dagen i en av de mange blomstrende parkene, er Royal Botanic Gardens å anbefale. Den er Australias svar på Central Park NY, og er populær for piknik, jogging eller simpelten en liten spasertur. Vil du oppleve en av Sydneys små hemmeligheter, annbefaler vi deg å reise til Elisabeth Bay Park. Den lille parken med utsikt over havnebassenget er utrolig vakker og helt gratis.The Rocks ligger rett på nordsiden av Sydney Harbour Bridge. Det historiske kvarteret som på 1800-tallet var tilholdssted for strafffanger, hvalfangere, horer og gategjenger, er i dag sanitert til et historisk turistdistrikt. Langs de små brosteinsbelagte gatene kan du oppleve flotte kolonialske bygninger og trivelige små «tea rooms».