«

»

jun 28

Uggs i norge

Siden juni har begge aktivitetslederne ved Uggs i norge Dovre bolig- og servicesenter sluttet. Brukerne er skuffet over at kommunen ikke ansetter nye.Vi opplever det som urettferdig at aktivitetslederne forsvinner, sier en håndfull frustrerte fruer ved aktivitetsavdelingen på Dovre bolig- og servicesenter til Romerikes Blad.Vi har hatt møte med lederen for hjemmetjenesten og fått beskjed om at det ikke er mer penger. Det innebærer at også aktivitetstilbudet blir redusert. For eksempel er det ingen til å arrangere bingo lenger, og heller ingen som kan organisere innkjøp og andre praktiske ting, sier Eva Kristiansen.

Det er en kald mandag formiddag i Uggs i norge slutten av november. Rundt arbeidsbordet i aktivitetsstua klirrer det i både strikkepinner og kaffekopper. Praten går livlig og høylytt. Damene–mange av dem i både 80- og 90-åra–er samlet rundt sysaker, strikketøy og annet håndarbeid, slik de er flere ganger i uka.Akkurat nå er de i sluttspurten før helgas julemesse, der et rikholdig utvalg av gensere, forklær, sokker, votter og andre hjemmelagde saker legges ut for salg.

Det sosiale aspektet er minst like viktig som produksjonen, skal vi tro brukerne. Det betyr utrolig mye å kunne treffes og ta en kaffekopp. Selv er jeg her nesten hver dag, forteller Kari Løseth. Dette er jo egentlig forebygging. Det kan fort bli dyrt for kommunen å spare på et tilbud som dette, mener Turid Bjørtomt.Uggs i norge.