«

»

nov 02

Uggs herresko

I år har Siv og de beregnet at staten skal ta inn sju milliarder kroner fra tobakksavgifter. Det er også satt opp regnestykker som påstår at samfunnet sparer penger på grunn av at folk dør før de får tatt ut pensjon og fylt sykehjemmene. Vel, de fleste som dør av røyking, koster normalt noen kroner på veien, og en del ryker tidlig ut av arbeidslivet. Eventuelle inntekter tror jeg likevel vi kan og skal klare oss uten.Så la oss forby røyking for alle født etter 2010, for eksempel.Uggs herresko Årstallet er ikke avgjørende. Vi kan godt sette 2000, men det tar vel fort et år eller to å innføre et slikt forbud. Og det kan jo hende dagens 16-åringer har lagt noen voldsomme planer for hvordan de skal dra og kjøpe røyk så fort de fyller 18 …

Uansett hvor grensa settes, er det en fare for at noen av «de for unge» vil dra til utlandet for å handle røyk. Men jeg tror jeg nevnte at dette var et globalt problem.Forbudsforslaget har jeg dessuten ikke sugd fra egen sigarett. Det kommer fra Russland.Uggs herresko Tenk det! Riktignok er der forslaget å forby tobakk for alle født fra og med 2015, men her er det bare å plukke et årstall. (Det russiske helsedepartementet har en rekke forslag, og det er ikke gitt at alle blir gjennomført.)Men hvorfor skal ikke vi gå foran i Norge? Irland slo oss så vidt med røykeloven de fleste av oss nå er blitt glad i, selv om den var svært kontroversiell da den kom i 2004.

Her er det mulig å bli helt, helsepolitiker Sveinung Stensland. Ta eventuelt en alvorsprat med Bent Høie. Når vi på alle bauger og kanter kjemper mot kreft, kan vi ikke holde på med denne røykinga. Nok nå. God helg, med eller uten røyk.PS! E-sigaretter? Ja, det er vel mindre skadelig,Uggs herresko men, ærlig talt, det ser jo ikke engang tøft ut.PPS! Snus? Flere undersøkelser viser at overgang fra røyking til snusing reduserer helserisikoen med minimum 90 prosent. Ikke noe for meg, men opplagt et smartere valg enn røyk.Vi ønsker å likebehandle bensinstasjonene og kioskene med dagligvarebutikkene, sier Bård Hoksrud (Frp), stortingsrepresentant og medlem av programkomiteen til Vårt Land.