«

»

aug 23

Uggs forhandlere norge

Det skader heller ikke å huske at 115 centimeter er det maksimale yttermålet på håndbagasjen hos mange flyselskaper.Det finnes selvsagt en rekke unntak fra disse enkle tommelfingerreglene.Dagbladets oversikt hjelper deg til å styre unna fellene som kan koste deg dyrt.Listen omfatter bagasjereglene slik de praktiseres hos de fleste store flyselskapene som flyr på Norge.Det er store forskjeller på hvordan flyselskapene praktiserer bagasjereglene. Noen ser på bagasjen som en gullgruve, mens andre selskaper gir deg nærmest full frihet.
Hvor mange ganger har du ikke pakket en koffert som kjennes blytung ut? Da er det ikke alltid at du har en god reisefølelse i magen når du nærmer deg innsjekkingsskranken. Vi har alle hørt skrekkhistorier om ekstremt kostbar overvekt.Hvis du følger Dagbladets enkle råd, kan du spare deg for bekymringene. Den beste investeringen du kan gjøre er å anskaffe deg en liten vekt som veier bagasjen før avreise. En slik innretning etter fiskevektprinsippet tjener seg inn nesten på første forsøk.Intet er bedre enn å komme på flyplassen og vite at bagasjevekta ikke bikker over på den gale siden.Det er ekstremt store forskjeller på flyselskapenes praksis.

Ryanair er som vanlig verstingen i klassen. Det irske selskapet som tjener penger på nær sagt alt unntatt flyreisen, advarer deg mot at du risikerer å bli nektet å komme ombord dersom du har mer ett ett kolli håndbagasje og den veier mer enn 10 kilo.I den andre enden av skalaen er British Airways (BA). Her er regelverket svært enkelt: Du kan ha så tung håndbagasje du vil, men du må klare å løfte den på plass i hattehylla!Tilsvarende ordning har Pakistan International (PIA). Inntil nylig hadde PIA heller ingen vektbegrensninger for innsjekket bagasje. Men internasjonale regler satte en stopper for dette.Widerøe vinner Flere flyselskap har det siste året endret reglene til det såkalte «one piece»-konseptet. Det betyr at du gratis kan ta med kun ett kolli bagasje, mens du tidligere kunne spre vekta på så mange kolli som du ville. Til gjengjeld har selskapene, blant dem SAS, økt maksimalvekta med tre kilo til 23 kilo.