«

»

jun 22

Uggs ellos

Sandra satte i Uggs ellos gang med å løpe raskt hjem, men etter litt tid kjente hun at det begynte å bli varmt. Hun tok av seg jakka og knøt den rundt livet. Da hun kom hjem la hun skolebrødene på et fat. Hei, har du ordnet frokosten nå? Ja det har jeg, sa Sandra og satte seg ved bordet. Nå, sa moren hvorfor var du så lenge borte? Jo, fordi det hadde vært noen tyver i skobutikken, og tyven hadde lagt igjen et påskeegg for hver sko. Det var da rart, sa moren og gikk til kjøleskapet for å hente et glass juice. En ting til som skjedde var at hos bakeren traff jeg en gammel dame. Hun satt i et hjørne i bakeriet og gråt. Neimen så trist det var da, sa moren og tok en bit av skolebrødet. Ja det var det, sa Sandra. Jeg spurte hvorfor hun gråt og hun fortalte at det hadde vært tyver i huset hennes også, og akkurat som i skobutikken hos Skoline, så hadde de etterlatt påskeegg. Da må det jo være samme tyv, sa moren. Ja, det tror jeg også, sa Sandra. Dette må jeg fortelle til politimannen sa Sandra og løp ut av døren. Kommer straks igjen mamma! Okay, sa moren, men vær forsiktig.

Hallo, sa Sandra høyt da hun traff Uggs ellos Camilla igjen. Har det skjedd noe nytt, spurte Camilla du virker veldig ivrig? Jo, jeg har funnet ut litt. Så spennende, fortell? Ja, sa Sandra. Jo det har seg slik at det var en gammel dame hos bakeren og hun kunne være mellom 80 og 90 år. Ja og hva så, sa Camilla. Jo, hun satt og gråt i et lite hjørne av butikken. Okay, det var jo rart, sa Camilla. Ja ikke sant, så jeg spurte hva det var. Hun fortalte da at det hadde vært tyver i huset hennes også. Og tyven hadde tatt mange ting og lagt påskeegg igjen akkurat som her i skobutikken. Det betyr jo at det må være den samme tyven sa Camilla, og Sandra var jo enig i det. Er politimannen fortsatt her? Spurte Sandra. Ja, han er inne i butikken sa Camilla. Okay takk, sa Sandra og gikk inn.

Da Sandra kom inn i butikken fortalte hun alt til politimannen. Hm, dette må vi finne ut av sa politimannen. Politimannen og Sandra gikk ut av butikken og på vei ut så de en påskehare. Merkelig syntes de. Det finnes da ikke påskeharer som går rundt i byen? Påskeharer er jo bare på liksom og ikke i virkeligheten. Du der, sa politimannen. Jeg kan tenke meg å ha en samtale med deg før du går videre. Påskeharen lurte veldig på hvorfor. Politimannen fortsatte å snakke og lurte på hvor han hadde vært denne morgenen. Påskeharen ble mer og mer engstelig og begynte å stamme og stotre, men hva skal jeg gjort? Du har stjålet en masse ting og byttet det ut med påskeegg. Men, men, det har jeg da ikke gjort sa påskeharen og så i bakken. Det hvite ansiktet hans fikk litt røde kinn. Politimannen og Sandra kikket på hverandre og lurte på om han løy eller om han var veldig redd. Men hvorfor har du da helt like påskeegg? Spurte politimannen. Uggs ellos.