«

»

jun 19

Uggs dyremishandling

Polet selger fortsatt også rusbrus, i tillegg til ferdig blandede drinker som ofte befinner seg i grenselandet mot likør.Fra polet kom faktisk testens både beste og desidert verste drikke. At 16.002 flasker av Micky Finn Kick Ass Irish Apple med slagordet «Can You Handle It?» faktisk fant veien ut av polhyllene i første halvår av 2016 er intet mindre enn en skandale.Dette er sånt storesøstrene kjøpte til oss da vi ikke kunne gå på polet selv, var Bredeli Kveims kommentar til den grønne flasken som inneholdt en væske med duft av kunstig godteri, eddik, fusel, aceton og kork. Storesøstre: Skjerp dere! Smakspanelets svar på slagordet var et helt klart: No, we can’t handle it.

Micky Finns grønne epler unngikk hårfint den absolutte bunnplasseringen takket være den rombaserte Pink Pirate, som med 30 prosent alkohol angivelig skal være «good to go» med bare noen isbiter.Hvis du liker å drikke neglelakkfjerner, sa Merete Bø. I det hele tatt minnet mange av de ferdigblandede cocktailene mer om noe du tar frem fra under kjøkkenbenken for å gjøre rent enn godsaker fra barskapet. Hadde karakterskalaen gått lengre ned enn null, ville Pink Pirate fått minus 1.

Generelt mangler så å si alt av rusbrus og ferdigblandede cocktails nødvendig friskhet og syrlighet. Isteden er de dominert av sukker, kunstig aroma og alkohol av lav kvalitet, enten de er sider-, øl- eller spritbasert. Her var det tannpasta istedenfor mynte; kork og såpe istedenfor vin og sprit; gelegodteri, tyggis, 1970-tallsshampoo, harskt smør og sure gymsokker istedenfor frukt. Altfor ofte ble vi nødt til å stille spørsmålet:Med priser som er fullt på høyde med drikke av høyere kvalitet , har vi bare ett råd å gi: Gjør det selv. Det er både bedre og billigere å blande både leskende lavalkoholholdige drikker og sterkere cocktails selv, og det trenger ikke være vanskelig.