«

»

okt 28

Uggs dinsko

Det viser ferske arbeidsledighetstall som arbeids- og velferdsetaten Nav har lagt frem fredag.Ledigheten er på 2,9 prosent i mars, mot 3,2 prosent i samme måned i fjor.Nav hadde registrert 81.300 personer som helt ledige i mars i år, mens det tilsvarende tallet i samme måned i fjor var 89.334 personer.DNB Markets og et konsensus av analytikere hadde ventet en arbeidsledighet på 3 prosent i mars.Dette er den fjerde måneden på rad med nedgang i arbeidsledigheten,Uggs dinsko ifølge Nav. De siste månedene har vi sett flere tegn på at norsk økonomi er i bedring, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng. I mars falt ledigheten for fjerde måned på rad, og vi ser nå en nedgang i hele landet. Etter at ledigheten innen ingeniør- og ikt-fag mer enn doblet seg de siste to årene, har ledigheten nå falt klart for denne yrkesgruppen de siste tre månedene, sier Vågeng.

Til sammen er 3,8 prosent av arbeidsstyrken registrert som arbeidsledige eller arbeidssøkere på tiltak, til sammen 104.100 personer. Det er 3.200 færre enn for ett år siden, ifølge Nav.En sen påske påvirker ledighetstallene, og gjør ifølge Nav at nedgangen i antallet helt ledige fra februar til mars blir større enn den ellers ville vært. Ledighetstallene i år ble tatt ut to uker senere enn for tilsvarende måned i fjor.Dette er veldig bra tall.Uggs dinsko Hvis du tar med de på tiltak, som du må gjøre for å få bilde av arbeidsmarkedet, så er det en nedgang på 1.000 ledige, men det er fortsatt bra, sier sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets til E24.Han mener de sterke ledighetstallene er «nok en indikasjon på at ting har snudd i Norge».

Det ser lysere ut for norsk økonomi, sier han.Sjefanalytikeren mener likevel at påsken kan være med på å påvirke tallene. Det var tidligere påske i fjor, noe som gjør at dagens tall er hentet inn senere i mars enn året før.Derfor skal man være litt forsiktig med å tolke disse seneste tallene for positivt. Men det har likevel vært en trend at ledigheten faller over noen måneder nå, sier han.Bruce mener tallene indikerer at norske bedrifter fortsetter å øke sysselsettingen.Uggs dinsko Ifølge Nav faller ledigheten i nesten alle yrkesgrupper, sammenlignet med mars i fjor.Særlig er det nedgang i ledigheten i bygg og anlegg, hvor det er 2.400 færre helt arbeidsledige nå enn for ett år siden.I industrien har tallet helt ledige falt med 1.500 personer, og innen butikk og salg er det 1.100 færre ledige.