«

»

jun 16

Uggs butikk

I kolleksjonen Bleeeeugh!!! henter Fam inspirasjon fra 80-tallets barnefilmer krydret med en aldri så liten dæsj japansk anime à la Fam Irvoll. Resultatet er monstre, knallfarger og slim i skjønn forening.Ellers kunne vi se at designeren også har beveget seg et par hakk i retning enklere og mer anvendelige klær. Selvsagt er tyllskjørt og elleville mønstre fortsatt sterkt til stede, men vi ser mer colour blocking og enkel geometri i plagg som har større kommersiell appell enn tidligere. Kanskje har dette sammenheng med Irvoll også og for første gang viser en kolleksjon på London Fashion Week denne sesongen. Skal man slå gjennom på det internasjonale markedet er man nødt til å gjøre et par grep som også er salgsfremmende.

Like fullt beholder Fam Irvoll sin unike touch. En gjenkjennelighet som innebærer godt håndverk, blikk for det humoristiske og en umiskjennelig glede over farger!Motedesigner Fam Irvoll er kjent for sin bruk av sterke farger, humor og 3D-elementer, og hennes kolleksjoner er gjerne inspirert av tegneserier, leker, mat, kaker og godterier. Fam Irvoll designer klær for både kvinner og menn. I 2010 viste hun sin første barnekolleksjon, «Little Cupcakes».

Fam Irvoll har utdanning fra Esmod International og Central St Martins i London. Hun har tidligere jobbet som assistent for blant andre stjernedesigner Vivienne Westwood, Gareth Pugh og den norske designeren Peter Løchstøer.Hun har deltatt på en rekke moteuker, blant annet London Alternative Fashion Week, Riga Fashion Week, samt deltatt med motevisninger på Oslo Fashion Week hver sesong siden debuten i 2005.