«

»

okt 25

Uggs baby

Refinery29 var raskt ute med å kommentere saken og skrev blant annet: «Selv om vi digger ambisiøs mote, som for eksempel haute couture, er det nesten umulig å forklare hvorfor de har valgt å sette en prislapp på nesten 20 000 kroner på den når det finnes en som er mer funksjonell og holdbar til 5 kroner… Vi vet ikke, men den som kjøper seg en av disse må nok ha mye penger å bruke.»Vi vet ikke hvor mange som faktisk kjøpte Balenciagas variant, men det vi vet er at de startet litt av en trend. Denne sammenligningen fikk virkelig fart på folk. Etter at man så de store likhetene mellom de to veskene, har mennesker over hele verden laget sine egne produkter som tydelig er inspirert av Ikea-posen. Noen har laget helt nye ting, mens andre har tatt andre kjente produkter, som for eksempel Kanye Wests Yeezy-sko, og presentert dem i en blå og gul «Frakta»-variant.

Siden Balenciaga viste frem vesken som lignet på Ikeas blå bærepose, tok det ikke lang tid før det ble laget flere versjoner av bag-en. I juni delte Ikea et innlegg på Instagram som sa at designer Virgil Abloh bak merket «Off White» skulle lage sin egen variant av posen. Helt siden bildet ble delt har vi lurt på om det kommer noe mer fra Abloh, og nå har vi fått svaret.Designeren la nylig ut et bilde på sin Instagram-konto av et teppe i orientalsk stil med ordene «KEEP OFF.» I bildet ser du også at Abloh må ha fått det som ser ut som et inngangskort hos den svenske møbelkjeden. Han la også ved en hashtag, #ikeaxvirgil, og skriver at han gjerne tar imot tilbakemeldinger på dette Ikea-samarbeidet på Twitter. Lanseringsdato, omfang og pris er ukjent, men under kan du se en smakebit av teppet.

Når det kommer til «coffee table books», så er det det samme om du faktisk leser bøkene eller ei. For min del, handler det ofte kun om hvordan coveret på boken ser ut. Selvfølgelig er det et stort pluss om innholdet også er bra (da gjerne massevis av inspirerende bilder), men greia med coffee table books er at de legges frem som pynt. Gjerne i en litt uorganisert stabel slik at de ulike coverne synes. Hvis du søker på hashtaggen #coffeetablebook, kommer det opp hele 45.000 innlegg på Instagram. Bøker som disse har blitt en interiørgrep som stadig brukes i store magasiner, og hjem over hele verden. Selv bruker jeg også magasiner som pynt og har de i en egen «bokhylle» som jeg kaller «bladhylla». Noen velger også å stable magasinene sine slik at de fungerer som bord. Men, man kan selvfølgelig også legge de fram som pynt på bordet!