«

»

jun 13

Uggs asker

Jeg fikk en reaksjon jeg ikke har kjent på så veldig ofte. En blanding av kvalme og oppgitthet over at foreldre tillater barna sine å gå rundt med dyre designervesker (og det til og med som skolevesker). Jeg skjønner at foreldre ønsker barna sine det beste, men å bygge under prestasjonspresset barn og ungdom nå opplever mer enn noen gang er vel ikke det som skal til for å gjøre barna sine trygge, og trygge over tid. Aldri før har det vært så mange barn og ungdom med angst og depresjoner, og aldri før har de måttet prestere på så mange plan. HALLO FORELDRE: Er det ikke her dere selv burde våkne opp å se en sammenheng

Sønnen til en venninne av meg går på en skole på Frogner, i en klasse med mange velstående foreldre. En far på denne skolen ble kalt inn på foreldremøte ang klespress på Parajumperjakker. Det endte med at han sa; hva koster disse jakkene? Kan jeg ikke bare kjøpe til de tre som ikke har.

Jeg tror jeg lar den stå for seg selv, og håper reaksjonen din gjør deg like oppgitt som meg. Og gjør den ikke det, så er det på tide med en reality-check. Men holdningene til alle er ikke like, og det fikk jeg bekreftet fra mitt forrige blogg-innlegg, der en (heldigvis ikke så mange flere) kom med en kommentar som denne:»Penger er måleenheten for meg, og med klærene vi går i viser man hvilken klasse man tilhører  h&m, Cubas,Dressmann osv da tilhører man arbeiderklassen, gjerne tunge yrker! Eller nav! Jeg personlig omgåes ikke slike! Og liker ikke at disse skal svette vedsiden av meg! Man kan prøve å ta seg litt bra ut når man er i det offentlige. For å sette ting på spissen, man drar ikke på besøk til folk stygt kledd!? Men noen eier senteret så hvorfor dra der med stygge klær.