«

»

jun 15

Uggs a toulouse

Garderobekulturen er viktig for alle idrettslag, uansett nivå og sport.Samholdet som skapes og lagånden som bygges utenfor selve kamparenaen kan være med på å løfte laget til bedre prestasjoner enn hva individenes kvaliteter kanskje tilsier. På samme måte kan en dårlig stemning i garderoben være med på å gjøre lag med gode enkeltspillere til svake lag som presterer under pari.For lagene i Get-ligaen er et internt reglement håndhevet av egne bøtesjefer en viktig bidragsyter til lagånden.

Inntektene fra bøtene samlet opp gjennom sesongen går til en sosial aktivitet etter sesongslutt. Enten i form av en tur eller en fest, alt etter hvor mye penger klubbene samler inn. Alle klager på bøtene underveis i sesongen, men til slutt så er man veldig fornøyd, sier bøtesjef i Stavanger Oilers, Dennis Sveum til TV 2 har undersøkt med kapteiner og bøtesjefer i Get-ligaen hvilke bøteregler som gjelder hos dem. Det er et sett med felles regler som stort sett alle har, men det er også noen som er særegne for klubbene.

Mest ekstrem, i alle fall i hva de ønsket å fortelle til TV 2, er nok Manglerud Star. Vi har mye morsomme greier. Vi kan le oss i hel av det når enkelte av bøtene kommer, sier kaptein og bøtesjef Cato Cocozza til TV 2.Blant reglene inkluderes 100 kroner i straff for å bruke rosa boxershorts. Har en spiller hockeyfeber og har rotet med sammen damen to helger på rad må man kjøpe gullvafler til laget, og om man har fått seg kjæreste er det kake til lagkameratene.Det er blant de mer uskyldige reglene hos de grønnkledde.Hver torsdag eller fredag må alle ha barbert seg nedentil. Hvis ikke så blir det bot på 100 kroner. Det er et brutalt regime med grundig sjekk, flirer Cocozza.