«

»

okt 13

Ugg veva

Med bensinpriser på opptil 16 kroner literen, skal det kanskje mye til for å få en nordboer til å fnyse av drivstoffprisene. I DinSides bensinprisliste kan du selv sjekke hvordan prisene i Norge ser ut akkurat nå – og i skrivende stund er en liter bensin priset til mellom 14 og 15 kroner.Skal du på bilferie, kan det være penger å spare på å huske hvor det lønner seg å tanke opp bilen. Må du tanke, så må du tanke, det er selvsagt – og går du tom for drivstoff på motorveien kan det koste deg dyrt.Men dersom du har muligheten til å velge, kan det lønne seg å fortsette videre noen kilometer over landegrensene før du tanker. Eller kanskje du bør fylle opp tanken før grenseovergangen, selv om du strengt tatt ikke må?

Her kan du se prisene på diesel og bensin i 15 land på kontinentet. Som du kan se av tabellen, har Nederland den høyeste literprisen på bensin. Danmark er tredje dyrest på bensin, og literprisen der er nesten en krone høyere enn i Tyskland. Er du på vei gjennom Danmark til Tyskland, vil det som regel lønne seg å tanke i Tyskland.Prisene er samlet inn av den tyske bilinteresseorganisasjonen ADAC (tyske NAF). Prisene er oppgitt i euro, men vi har også regnet dem om til norske kroner for deg.Du kan sortere tabellen etter billigste og dyreste bensinpris, ved å klikke på kolonneoverskriftene.

Det er marerittet til enhver som jevnlig er ute og flyr. At flyet styrter. En slik tragedie utspant seg over Atlanterhavet natt til mandag 1. juni.Et Air France-fly på vei fra Rio de Janeiro til Paris styrtet et eller annet sted i Atlanterhavet. Ombord befant det seg 216 passasjerer og 12 besetningsmedlemmer. Alle disse har mistet livet. Tre av dem var nordmenn.Foreløpig kan ingen si noe om hva som skjedde. Flere teorier verserer. Den ene går ut på at flyet kom inn i et uvær som gjorde at det styrtet. Denne teorien mener flyeksperter er lite sannsynlig, da et stort fly som dette Airbys 330-200 skal tåle slikt. En annen teori er at lynet har slått ut flyets elektroniske systemer, noe som har ført til at pilotene har mistet kontrollen. En tredje teori lufter tanken om at noen kan ha detonert en terrorbombe ombord.