«

»

aug 10

Ugg ultimate

Mulesing er et kirurgisk inngrep der sauene får skåret vekk to kjøttstykker av baken, uten bedøvelse.Grunnen til at dette gjøres er at merinosauen er avlet opp for å produsere maksimalt med ull, og huden ligger i folder, slik at det gis mer plass til ull. Ugg ultimate Siden ullen også vokser tett rundt baken på dyrene, fester urin og avføring seg lett i ulla.For fluelarver er den våte ulla og hudfoldene det perfekte klekkested. Fluelarvene kan spise sauen levende – et ekstremt smertefullt angrep.

For å unngå dette skjæres hudfoldene på baken bort. Dette gjøres uten bedøvelse, ifølge Dyrevernalliansen.Dette er rett og slett skamfering av lam. Ugg ultimate Etter alt oppstyret i 2009 skulle det bli en slutt på dette. De australske produsentene som leverer 90 prosent av all merinoull dro på en stor PR-turne for å dempe harmen i Europa – europeerne tåler ikke dyremishandling. Men nå ser det ut til at de derimot ikke har sluttet med det, og at de fortsetter som før etter at stormen hadde lagt seg, sier Frivik.

Etter internasjonale protester gikk opprinnelig de australske ullprodusentene i organisasjonen AWI med på å avvikle mulesing innen 2010. Dette løftet gikk de fra i 2009, og hadde i 2012 ennå ikke kommet med et nytt tidspunkt for når en eventuell avvikling kan skje.Ugg ultimate Under utarbeidelsen av den nye, nasjonale standarden for bønder tidligere i 2013 kom det frem at bøndene nå kan få muligheten til å lovlig fortsette med mulesing. Om dette vil skje eller ikke vil bli avklart i april 2014 av «Primary Industries Ministerial Council» , ifølge RSCPA.Dette med mulesing vil fortsette å skje i Australia, fordi det er det mest lønnsomme økonomisk sett, mener Frivik. Det var det samme som skjedde med grisene her i Norge, de ble kastrert uten bedøvelse. Å skjære i et dyr uten bedøvelse er uakseptabelt, og nå er det heldigvis satt en stopper for her hjemme, sier hun.