«

»

aug 09

Ugg tye sneaker

Omsetningen ved Systembolagets butikker nær norskegrensen øker jevnt og trutt. Noe av grunnen kan være at alkoholavgiften i Norge har økt jevnt, mens den Ugg tye sneaker svenske har vært stabil. Vi tok turen til Systembolagets butikk i Strömstad, en av Sveriges største, for å ta tempen på grensehandelen.Vi har smakt oss gjennom Systembolagets faste utvalg og funnet et knippe viner som kan gjøre det verdt å ta turen. Du kan ta med seks flasker hjem tollfritt. Systembolagets priser er oppgitt i svenske kroner.

Mye er likt mellom Norge og Sverige: Paller med kartongvin, italienske røde storselgere og et hav av billige bobler. Totalinntrykket etter en tur til Strömstad er at det er deilig å være norsk – i Norge. Utvalget på den andre siden av grensen er i langt større grad vektet mot kommersielle produkter, med et kvalitetsmessig svakt innhold. Flasker vi kjenner fra Polets hyller, og som koster mindre på Systembolaget,Ugg tye sneaker  kan ha et annet innhold. Det er heller ikke alt som er billigere i Sverige. I champagnehyllen kostet de aller fleste flaskene mer enn hjemme. Det svenske lyspunktet er et imponerende utvalg av alkoholfrie produkter.

På torsdag blir 6636 flasker med amerikansk vin delt rundt på de syv spesialbutikkene til Vinmonopolet. 62 forskjellige amerikanske viner er mye, og de innfrir stort sett. Det er derimot skuffende at Vinmonopolet nærmest utelukkende har tatt inn pinot noir i rødvins­kategorien. Ugg tye sneaker De har hatt fokus på produsenter som lager vin på samme lest og i samme stil. Mange av de absolutt beste produsentene er glemt.