«

»

jun 02

Ugg tasmina

Røde pigmenter i huden blir ofte sterkere når du blir for lys i håret. De fleste kjendisblondinene vi ser bilder av, og som går hos de fremste coloristene i verden, blander kalde og varme pigmenter for å få frem øynene og minske rødtoner i huden, forklarer hun.Norske kvinner har en tendens til å bleke håret i hjel, så det ser dødt og usunt ut. Et vakkert hår må se sunt ut, og flere ulike nyanser er med å skape en vakker blondfarge, slår frisøren fast.Du må ALDRI bleke håret flere ganger etter hverandre i korte perioder, understreker frisøren, og legger til at en fin blondfarge krever en langtidsplan.

Og når det først er blitt blitt blondt – hvordan skal vi behandle det?Det viktigste er å vaske det så sjeldent som mulig, sier frisøren og oppfordrer de av oss som trener ofte til å bruke en rensekrem i stedet for sjampo hver gang, bruke hårolje før vi føner, og sette en hårkur en gang i uka.Sissel Fylling advarer dessuten mot ivrig bruk av fargesjampo – for de av oss som tenker at det verdens beste snarvei til den perfekte blondfargen.

Fargesjampo tar mest der du er lysest fra før, nemlig i tuppene der håret er mest slitt og porøst. Så jeg vil være litt forsiktig med å bruke dem for ofte. Et godt tips er for øvrig å be frisøren sette en minicolor for å jevne ut, før du legger nye striper. Og husk at det er penest med lysest hår i det partiet som rammer inn ansiktet. Det gir den riktige «punchen» til fargen, slår frisøren fast.