«

»

aug 08

Ugg sandals for women

Vi fant småbruket Strømmen på Lillebo (like ved grensen til Sverige). Her skulle vi eldes sammen. Han kjørte lastebil, mens jeg solgte for Kunnskapsforlaget. Ugg sandals for women Men så kom et nytt sjokk: Tre år etter at hun flyttet til Lillebo, døde hennes nye samboer brått. Mange lurte på om jeg ville flytte til Oslo igjen. Men jeg bestemte meg for å bli. Jeg ville gå gjennom sorgen, ikke rømme fra den. Mitt nye liv lå i Engerdal, forklarer Marit.
Hun hadde allerede hatt strøjobber som barnehageassistent, jobbet ved Femundstunet og så smått begynt å fatte interesse for bier og honning.  Våren før samboeren min døde, hadde vi satt ut noen bikuber i skogen. Vi så begge hvilke muligheter som lå i den uendelige røsslyngen i skogene i Engerdal. Vi ville prøve å lage en binæring for oss selv, forteller Marit Hjemgård.

Hun la planene litt på is da samboeren ble borte. Ugg sandals for women I stedet fikk hun halvdagsjobb på Grensebua på Fløtningen, en liten dagligvareforretning på svensk side av grensen. Vi er fire damer som drifter butikken. Vi har det kjempemoro sammen, smiler Marit. I kvinnefellesskapet i Grensebua hentet hun ny livsgnist. Hun meldte seg på birøkterkurs med seks menn. Med 100 kilo honning i bagasjen dro de til Rørosmartnan. En egen etikett ble laget. Og alt ble solgt unna. Her er det muligheter, tenkte Marit. Og trengte en kompanjong.  Alle bortsett fra en på røkterkurset var gårdbruker. Han hadde tid og vilje til å bli med.

Sammen med Vidar Bentzen fra Sorken startet Marit Hjemgård egen bedrift; Fjellbia. Det ble investert i slynge og bikuber. Marit fikk starthjelp av Grunderklekkeriet. Ugg sandals for women Og nå produseres honning over en lav sko i bakstekjelleren til Vidar Bentzen i Sorken. Marit har laget egen etikett med bilde av Sølen som speiler seg i Femunden. Nå har vi 27 kuber. Målet er å få to halvdagsstillinger ut av Fjellbia. Vi selger i alle butikkene mellom Os og Trysil, forteller hun stolt. Ekstra stolt er hun over prisen hun fikk for beste stand under årets jakt-og fiskedager i Elverum sammen med tre andre gründere!