«

»

okt 07

Ugg quincy

Andre generasjon XC60 får masse ny teknologi, deriblant tre nye sikkerhetssystemer som er standardutstyr.City Safety Steer Assist er en av dem. Dersom det oppstår en hindring i veien, og bilen ikke rekker å bremse ned for å unngå kollisjon, vil systemet automatisk svinge unna hindringen fremfor å kollidere. Dette gjelder naturligvis kun hvis det er klart i motgående felt.Dessuten er Pilot Assist (tilvalg) forbedret – og er dermed et skritt nærmere autonom kjøring. Vi testet «autopiloten», og det fungerte veldig godt så sant veimerkingen er tydelig nok. Her snakker vi tilnærmet Tesla-nivå, på strekningene vi kjørte.Oncoming Lane Mitigation blir også standardutstyr på XC60. Det innebærer rett og slett at bilen tar over styringen dersom du skulle havne over midtstripa og bilen registrerer et møtende kjøretøy.

For å underbygge godfølelsen i førermiljøet klinker Volvo til med lydanlegg fra engelske Bower and Wilkins.Dette er bare noen av flere viktige sikkerhetsteknologier som er utstyrt på nykommeren. Og det er helt klart at Volvo jobber mot visjonen om null drepte i trafikken innen 2020.XC60 leveres med fem ulike motoralternativer. D4, D5, T5, T6 og T8. Vi har altså kjørt D5 og T6. Og selv om sistnevnte kan skilte med 320 hk kontra dieselens 235 – er det dieselmotoren vi synes bilen kler best. Her har du mer moment (480 kontra 400 Nm) og bedre skyv fra lavere turtall. Det resulterer også i at girkassen jobber litt mindre anstrengt ved pådrag.Og når vi nevner girkasse, leveres XC60 med 8-trinns automat. Den fungerer helt fint, men den er ikke blant de raskeste i klassen. D5-motoren for øvrig, gir mer enn godt nok fraspark. 0-100 km/t går på 7,2 sekunder.

T6-motoren er svært så underholdende, men den er avhengig av litt turtall for å yte maks. Selv om den er utstyrt med både turbo og kompressor. Derfor liker vi dieselmotoren best – den harmonerer rett og slett bedre med bilen.Når det gjelder maks utnyttelse av krefter vil T8 være et glimrende alternativ. Med til sammen 407 hk, en elektrisk rekkevidde på 45 km og gunstige avgifter, er det kanskje ikke så rart at de aller fleste velger nettopp denne versjonen. Men her skal man være bevisst på kjøremønster og regelmessig lading for å forsvare et T8-kjøp.