«

»

mai 26

Ugg quilt

Det som skjer når huden blir angrepet fra utsiden, er at den bruker det den har på innsiden til å hjelpe med helingsprosessen. Derfor får du lett hevelse i huden når den blir brent. Vanninnholdet i huden samler seg i det forbrente området, blodsirkulasjonen øker og lymfene renser så området. På denne måten jobber huden selv med helingen. Uansett må du sørge for at huden kjøles ned, men ikke med noe som er iskaldt!

Du må aldri bruke iskaldt vann for å kjøle ned huden,  da øker blodsirkulasjonen for mye, og huden klarer ikke å roe seg ned, sier Eide., sier Eide.Dersom du har en lett forbrenning fordi du har glemt bort solkremen kan du prøve å bruke noen gode kremer på huden.Aloe Vera er jo veldig bra å ha. Legg en maske med Aloe vera over den brente huden, det kan hjelpe med å kjøle ned huden og gi den fuktighet.Til slutt råder Eide deg til å kontakte en hudterapeut for å få gode råd til hva slags kremer eller andre tiltak som kan fungere for deg og din solskadde hud. Og selvfølgelig – bruk solkrem!

Gresspollen blomstrer på forskjellige tider på året, men sesongen varer vanligvis fra begynnelsen av juni til mesteparten av august. Hovedperioden er i juli – midt i fellesferien. I motsetning til bjørkepollen spres derimot ikke gresspollen seg veldig langt. Gresspollen forlater planten og lander på bakken, og sprer seg opptil hundre meter. Men pollenallergenene som folk reagerer på kan frigis i lufta etter et regnskyll, så derfor vil det gjerne være ekstra ille for en allergiker etter at det har regnet, sier han. Har du en allergiker rundt deg gjør du derfor lurt i å passe på å ikke klippe plenen rett etter et regnskyll, forklarer biologen. Men regn er også bra for allergikere fordi det vasker lufta over en periode. En kan si at det som er godt vær for andre er dårlig vær for en allergiker, og motsatt.