«

»

apr 10

ugg olsen mens slippers

I Oslo startet det hos trendfølsomme Hassan og Den Dama på Frogner. Eksmodell Anette Stai og teppekongedatter Celine Maktabi var blant de første som fant frem. Vestkanten reagerte umiddelbart. I Oslo gikk jentene bananas over en sommersko designet for surfere på andre siden av kloden. Guttene kom ikke på banen før noe senere.— Uggs, joggebukse, Canada goose og Yankees-cap. Det ble Ullern-uniformen, minnes Vedner.I dag er Ugg-støvlene en del av folks basisgarderobe, mener han.— De kan sidestilles med hettegensere og olabukser. Dessuten funker sausekinn bra her i landet.Celine Aagaard eier selv et par svarte Uggs. Hun bruker dem nesten hver dag – når hun går tur med hunden.— De er deilige og varme, men ikke pene. Jeg ville ikke brukt dem i byen. Uggs er et enkelt valg når man skal kjøpe vintersko. Paradoksalt nok er de overhodet ikke egnet for slaps, som vi ofte har her i landet. De er jo som svamper, sier hun.

 

Utsalgsprisen i Oslo i dag er 2300 kroner. Til sammenligning koster tilsvarende modell 1700 kroner i England og snaue 900 kroner i USA. For to uker siden meldte dessuten den amerikanske nettavisen Huffington Post at prisene på Uggs i USA denne høsten er redusert ytterligere på grunn av dalende etterspørsel. Salget her til lands har lenge vært truet av en enorm prisforskjell sammenlignet med USA og England, ifølge Vedner.

 

I Norge er mengden varer solgt inn til butikk 30 prosent lavere i år enn i fjor. Samtidig er det tilbud på alt av sportsutstyr og vintertøy. Vi opplever det som et utslag av været, men det dreier seg også om hvor lenge man kan holde liv i dette, sier han.Den er nok kommet for å bli. Men dukker du opp på BI med klassiske Uggs i dag, er det ingen som vrir nakken ut av ledd. Innovasjons- og trendmessig er Ugg godt over middagshøyden.Også Aagaard tror vi ser enden på visa for 00-tallets kanskje mest utskjelte, men også mest solgte vintersko.

 

Ugg forsvinner ikke helt, men dens tid som fashion-statement er forbi, sier hun.Salg av falske Uggs har vært et stort problem så lenge skoene har vært populære. En rekke nettsider tilbyr fortsatt «billige» Uggs. Ugg-agent Pål Vedner sier forfalskninger er et problem for alle internasjonale merkevarer, men at Ugg også har lidt under at skoene har vært veldig enkle å forfalske.