«

»

sep 29

Ugg nettbutikk

Årets største fangst – hittil, gliser Bertil og har så vidt tid til å kikke opp av ishullet på Hognsjøen, midt mellom Engerdal Østfjell og Lillerødåsen mot svenskegrensen.Her har han og flere fra Drevsjø og Kvilten priset siste rest av påsken og det utrolige været med sol fra skyfri himmel i alle retninger.Allerede i halv ni tiden i dag rykket det kraftig i snøret.I løpet av et hektisk minutt lå røyen på isen. Rekorden er på 3,4 kilo. På Hognsjøen er det mulig å få store fisker – om du bare har litt tålmodighet, forteller Bertil.Han hadde flere fisker som snuste på magotten under isen, men uten at de lot seg friste.I nabohullene er aktiviteten stor, en halvkilos røye ligger på isen, men Bertil er på god veg til å bli fiskekongen i vennegjengen. Det er ikke særlig sjalusi å spore. Kompisene mine er vant til dette, småerter Bertil før han skotter ned i hullet på jakt etter ny fangst.

Vel, heldressen må ikke absolutt være gul, altså, påpeker moteredaktør John Ødegård Jensen i mannebladet FHM. I mange år har det vært forbundet med skam og påskekyllinger å ikle seg gult i skibakken. Men fargen er tilbake for fullt nå. Jeg vet ikke om jeg liker det helt, men har man litt frisk brunfarge i ansiktet er det jo fint. Ellers har designerne av skiklær dempet bruken av neonfarger. Det er fortsatt mye sterke farger, men nyansene er litt roligere. Det går mye i rødt, blått, grønt eller hvitt. Men det er kanskje aller mest av svarte skiklær, sier moteredaktøren.Ødegård Jensen understreker at heldressen, eller «one piece» som fagfolkene kaller den, er kommet som et skudd i år – både som ytterdress i skibakken og som kosedress foran TV-en.Hel skidress er fint, det. Men det er kanskje kulest hvis du er 19 år, sier han.

Holder snøen ute Trond Høitomt, nestleder ved Norrønas flaggskipbutikk i Oslo, er ikke enig i aldersbegrensningen. Vi har hatt heldressen siden 2007, men i vinter har det virkelig tatt av. Det er nok mest de som kjører veldig mye, og da spesielt de som kjører mye offpiste, som kjøper heldressen, forteller nestlederen. Ved løssnøkjøring eller fall kan snøen finne veien inn mellom jakke og bukse, selv med de gode snøstopperne som de fleste skijakker og skibukser har. Med heldress, som Høitomt selger i fargene gul, lilla og mørkeblå, kommer det ikke snø inn mellom klærne. Han legger til at den solide hetten hindrer snøen å komme inn ved halsen. Og håndgamasjene, som tres over tomlene, holder skidressens armer på plass ned mot hånden. Håndgamasjer er det på nesten alle vår ytterjakker og fleecejakker og fleecegensere, reklamerer han.