«

»

sep 28

Ugg mini

Garderoben som Utlendingsdirektoratet (UDI) tilbyr asylsøkerne som kommer til Norge, er av nøktern standard, skriver Aftenposten.Se bilder av alle klærne lenger ned.Én klespakke, bestående av blant annet vinterjakke, fleecebukse, joggesko, lue og votter, koster UDI i underkant av 2000 kroner. Men klærne får slakt av frivillige som selv samler inn klær. I Trøndelag har vi måttet dekke opp alt av klær og utstyr. Asylsøkerne fikk UDI-pakken, men klærne var ikke laget for å tåle norske vintertemperaturer. Den var i tillegg mangelfull og hadde ikke undertøy til voksne, sier Linn Landro i aktivistgruppen Refugees Welcome Norway til avisen.De frivillige etterlyser varmere klær i klespakken.Seniorrådgiver Therese Bergwitz-Larsen i UDI, påpeker at klespakken inneholder «funksjonelle basisklær».

Klespakken til asylsøkere inneholder funksjonelle basisklær som dekke behovet til asylsøkere i en oppstartsfase. Tidligere fikk asylsøkere utbetalt et pengebeløp så de kunne handle klær og andre nødvendige varer til seg selv. Men de siste åtte-ti årene har UDI delt ut en klespakke, i tillegg til kjøkkenutstyr, sengetøy og en pakke for personlig hygiene, sier Bergwitz-Larsen til Nettavisen. Hun påpeker at klærne er beregnet for å dekke behov i en oppstartsfase.Når det gjelder kritikken som har kommet, var det en spesiell situasjon i fjor høst. Vårt tilbud har ikke vært helt tilpasset en situasjon der folk ble bosatt i akutte mottaksløsninger og satt lenge uten pengeutbetalinger. Våre pakker er beregnet å dekke behov i en oppstartsfase, sier hun, og legger til: Men heldigvis har mange vært snille og donert klær til mottakene. Vi ser på muligheten for å utvide klespakkene noe ved å supplere med mer varmt undertøy. Men vi har en kostnadsramme på disse pakkene, så det er begrenset hvor mye vi kan legge til, sier Bergwitz-Larssen.

Vekta viste over 300 kilo, og han var en fange i sitt eget hjem. Amerikanske Ronny Brewer skjønte at det måtte en drastisk livsendring til for at han ikke skulle dø. For to år siden sa Brewers leger at han neppe ville leve til han var 35 år gammel med sin daværende helsesituasjon og livsstil. Det resulterte i at han sluttet å drikke alkohol, og brukte de neste to årene på et helsestudio.Hans største idol ble redningen. Motivasjonen hele veien har vært musikken til Taylor Swift.Ronny har gått ned over 200 kilo, takket være beinhard trening og et sunnere kosthold.Nå prøver Brewer og kompisen hans, Joe Bufano, å spre budskapet til Swift, så hun skal legge merke til han.1,5 millioner visninger Bufano har kjøpt to billetter til Swifts konsert i Cleveland den 3. juni. Han har også postet en video av Brewers harde kamp mot kiloene. Videoen har nå 1,6 million visninger på Youtube, og saken har blitt omtalt i flere store medier.