«

»

aug 01

Ugg med sløyfe

Rederiets volumvekst er understøttet av samarbeidet med China Shipping Group og United Arab Shipping Co.Containers. Hittil i år har spot fraktratene på Shanghai-Nord-Europa ruten vært på $490 per teu i gjennomsnitt – mot $620 per teu i gjennomsnitt for hele 2015, ifølge SCFI data (Shanghai Containerized Freight Index).7,2% av containerskip flåten lå uvirksom ved slutten av februar. Dette er høyeste tallet på nær seks år.I forbindelse med den sedvanlige ‘coin ceremony’ for MSC Meraviglia i Saint-Nazaire bekreftet rederiet MSC Cruises opsjonene for bygging av ytterligere to skip i Meraviglia klassen. Ugg med sløyfe Prisen rapporteres til ca. Euro 800 mill.

per skip.Ugg med sløyfe  Levering er for november 2019 og april 2020 fra STX France.Petrobras sagaen fortsetter. I juni i fjor ble en av Brasils mest velrenommerte forretningsmenn tatt inn til avhør ifm Petrobras skandalen. Nå er Marcelo Odebrecht blitt dømt til 19 år i fengsel for korrupsjon, hvitvasking av penger og medlemsskap en kriminell organisasjon. Dommen førte til at selv valutakursen ble påvirket. Odebrechts fall kan påskynde prosessen med utskifting av dagens regjering siden han var en viktig donor til mektige Workers’ party. Odebrecht gruppen har vært en av de ledende konglomeratene i Latin Amerika.For bare noen få år siden ville en slik dom vært helt utenkelig.

Ugg med sløyfe Odebrecht Group ble dannet av Odebrechts bestefar i 1944 og har lenge vært en viktig del av Brasils økonomi og integrert i landets utenrikspolitikk.Brasils økonomi falt med 5,9% år/år i 4. kvartal 2015 og med 3,8% for hele 2015, den verste performance siden 1990.En rapport forteller at Petrobras vil ha problemer selv med en oljepris på $70 per fat, men selskapets produktivitet har forbedret seg, noe som er negativt for offshore rederiene idet behovene er blitt mindre enn man trodde for bare noen få år siden. Selskapets aksjeverdi har falt med 90% fra toppen.