«

»

sep 27

Ugg laurelle

Bergen Group Dreggen har vært et heleid datterselskap av Bergen Group siden 2007. I løpet av de siste årene har Bergen Group Dreggen firedoblet omsetningen som i 2011 var på mer enn NOK 200 millioner. Bergen Group Dreggen har 75 ansatte fra 15 ulike nasjonaliteter, og hovedkontoret er plassert i Bergen. Selskapet har også godt etablerte salgskontorer i Brasil og i Singapore.Konsernsjef Terje Arnesen i Bergen Group er svært fornøyd med salget av selskapet til Palfinger Group, et industrikonsern som regnes som en ledende internasjonal produsent av innovative løfte-, laste- og håndteringssystemer: Dreggen har i hele vår eiertid levert veldig gode resultater. Kranselskapet har de siste årene styrket sin posisjon som en anerkjent produsent av skreddersydde offshore og marine kraner for det internasjonale markedet. Imidlertid er ikke dette markedet definert som en fremtidig kjernevirksomhet for Bergen Group. Salget til en ny industriell eier med en allerede etablert global distribusjon og servicenettverk vil bidra til ytterligere ekspansjon og vekst for Dreggen, sier Terje Arnesen.Swedbank First Securities har vært finansiell rådgiver for Bergen Group i transaksjonen.

Uansett hvor bra MP3-spiller du kjøper, så får du ikke med de beste øreproppene. Grunnen til dette er ganske enkel, det hadde blitt for dyrt. Derfor får du alltid ørepropper som er ett eller annet sted på skalaen mellom «dårlig» og «greit» med i pakken sammen med spilleren.Derfor må du regne med å bruke litt penger hvis du skal ha bedre lyd, og skal du ha vesentlig bedre lyd må du bla opp enda mer.Det er i hovedsak to typer ørepropper, de som henger ytterst i øregangen og de som du stikker inn i øret. I tillegg finnes det forskjellige varianter innenfor disse typene. Du finner forskjellige varianter av oppheng for de som skal henge på øret, og du får propper som er ekstra støydempende.Hva du foretrekker er en smaksak, noen blir ikke komfortable med noe som sitter inne i øret, andre fordrar ikke de som henger løst, stadig detter ut og lekker lyd til omgivelsene.

Men det er uansett ikke tvil om at de som stikkes inn i øret generelt gir best lyd. Grunnen til dette er rett og slett at de sitter fast og lager et eget akustisk rom inne i øregangen. De som henger utenpå er svært følsomme for hvilken vinkel de havner i. Det er ikke alle som kan settes i en posisjon som både er behagelig og gir riktig lyd. Bare en millimeter hit og dit gjør en verden av forskjell i lyden, og ingen ører er helt like.Vil du ha god lyd er ordentlige hodetelefoner det eneste alternativet til propper som går inn i ørene.