«

»

des 23

Ugg kristin

Jeg synes alltid det er veldig moro å se hvordan de kinesiske studentene slåss om de delene av maten vi vanligvis skjærer vekk i Vesten (øyne, marg, hjerne og andre liknende godsaker), og gledelig gir meg filetene, eller ”the boring parts”, som de kaller dem.Ugg kristin I begynnelsen så jeg på dette som en vinn-vinn-situasjon og lot dem nyte sine favorittdeler, men etter en stund ble jeg med på kampen. Dessverre er kineserne selvfølgelig mye bedre enn meg på å snappe til seg de glatte fiskeøynene med spisepinnene.

Når vi får lykkekakene etter middagen, arrangerer jeg alltid konkurranse der de kinesiske studentene prøver å gjette ordet på lappen i lykkekaken, basert på min forferdelige kinesiske uttale. I motsetning til det norske språket, hvor trykklegging bare spiller en rolle i noen få ord (f.eks. bønder og bønner), er tonen helt sentral når man prater kinesisk. Det finnes fire toner, og den første gangen var jeg helt sjokkert over at ingen klarte å gjette et så enkelt ord som ”ma” (hest),Ugg kristin bare fordi jeg ikke brukte den rette tonen. Til slutt tok en kinesisk medstudent en titt på lappen og ropte oppgitt ”ma!!!”, med et tonefall som i mine ører hørtes klin likt ut som alle mine forsøk.

Det har også vært veldig interessant å lære om den kinesiske studentkulturen, som er ekstremt forskjellig fra hva jeg er vant med fra Norge. Den aller største forskjellen er nok forventningsnivået. Mens jeg valgte å drive med fysikk fordi jeg synes det er gøy og aldri har opplevd et snev av press hjemmefra,Ugg kristin har mange av de asiatiske studentene kjent på høye forventninger om en karriere innen fysikk helt siden de begynte på barneskolen.