«

»

apr 26

Ugg kensington

Så når menn forsøker seg på komplimentet om at kvinner er aller penest når vi ikke prøver for hardt å være nettopp det, da fnyser den nye generasjonen av pyntejenter hånlig. De er nemlig lei av å forsøke det umulige – å se smashing og avslappet ut i verdens vanskeligste antrekk for alle over 55 kilo, nemlig trange jeans (hva skal vi gjøre med med magen over linningen?), hvit T-skjorte (som på en måte er klesplaggenes Tause Birgitte, den gjør ingenting for å skape stemning, men stjeler all oppmerksomhet samtidig) og null makeup (husk at mange av oss ser ut som et historisk tilbakeblikk til Middelalderen uten maskara).

Den nye generasjonen av pyntejenter gidder ikke late som de ikke har sminket seg. Og de har dessuten for lengst avslørt at det «tar en hel landsby»​ å skape det som presenteres som «avslappet eleganse» i motemagasinene.Så hva skal vi som har lagt all energi i forsøke å se ut som vi ikke vi ikke driver med pynting gjøre? Jeg må jo bare innrømme at jeg har mer til felles med Kardashian-søstrenes konstante utseendeoptimalisering enn jeg tidligere har villet innse. Kanskje er det ikke noe å skamme seg over?

Det er så lett å harselere over og kritisere den pyntede kvinnen. Hun er et enkelt offer. Ofte antar vi at hun er undertrykket også. (Og ja, selvsagt pågår det til enhver tid en rekke betimelige debatter om om det utseendepresset som omgir kvinner i dag. De må vi ta. I hvert fall noen av dem.) Men tar man vekk sminken og stæsjet fra en gjennomsnittskvinne som meg selv, står jeg jo bare ribbet tilbake med mitt eget genetiske utgangspunkt. Og hvem vil vel kunne påstå at naturlig skjønnhet har blitt rettferdig fordelt på noe som helst vis?