«

»

apr 26

Ugg jazmine

Denne spalten påbegynnes den dagen Donald Trump (70) vant valget i USA. Det er ingen grunn til at jeg skal gi dere lesere råd om noe som helst. For jeg tippet ikke Trump. Tippet heller ikke«Brexit». Jeg fikk sjokk da våre to langrennsstjerner ble tatt i astma- og dopingsaken. Jeg tipper aldri rett. Men det gjør, som vi nå vet, heller ikke ekspertene. Så la oss feilbarlige få si noe likevel.From all of us to all of you: I alle år har jeg trodd at man måtte prate morsomt og smart til jenter, etter hvert damer, for å få draget. Jeg pratet og pratet og pratet, mens damene døde som fluer rundt meg, om bøker, filosofer jeg så vidt forsto og scener fra tv-serier og filmer jeg likte. Har til og med testet ut noe jeg leste som 13–14-åring:

«Kvinners hjerter vinnes ved enten å komplimentere deres frisyrer eller deres valg av skotøy, gjerne begge deler». Alt var feil, volum 11. For hva lærte vi i dag? Millioner av damer stemte Trump til president. Heretter vil jeg derfor gjøre som ham, og «grab them by their pussy» mens jeg smiler bredt til dem med snus i kjeften. Gleder meg til å føle på suksessen.

Homo sapiens er alene på toppen av jordklodens næringskjede, vi styrer over hav, luft, is, jord, dyr. Og på toppen av homo sapiens’ næringskjede troner «den vestlige verden». Og på toppen der troner nordmenn. Så bra går det her at mange føler mer lykke ved å gi bort/kaste/rydde vekk ting enn å anskaffe dem (jamfør alle rydde- og kastebøkene på markedet.) Får du lyst til å sutre, husk at du klager fra verdens flotteste slott. PS! Tror du meg ikke, les Elizabeth Kolberts «Den sjette utryddelsen» og Hararis «Sapiens».