«

»

jul 28

Ugg janney boots

Derav oppsto det en bitter strid mellom kommisjonen og de etterlatte, en strid som minnet meget om hva tilfellet var vedrørende etterspillet etter “Utvik Senior”s mystiske forlis utenfor Steinfjorden på vestsiden av Senja den 17. Februar 1978, (omtalt i “Ved Roret” nr. 5/2003). Ugg janney boots Og til tross for flere henvendelser fra de etterlatte etter “Western”-forliset, avslo, tradisjonen tro, Justsidepartementet at finansiere heving av vraket – og sa dertil nei til at gjenoppta undersøkelsene omkring forliset.

Ugg janney boots Men etter 27 år på havets bunn, ble restene av “Western” hevet, og søndag den 13. April ble en del av disse landsatt på kaien i Sandnessjøen, nogen hadde omsider grepet til fornuft. Og forhåpentlig vil en ny – og kanskje vil en mer mentalt balansert kommisjon ha et bedre grunnlag for en ny gransking – og muligens komme frem til den virkelige årsaken til “Western”s tragiske forlis.Det følgende er fra et innlegg som jeg for en smule tid siden fant i en utgave av Lloyds’ List, under tittelen “I have seen the end of the best – and the start of the worst”. Innlegget er etter min mening særdeles aktuelt, så vær så god i norsk oversettelse:

“I min tid som seilende ville jeg sannsynligvis blitt forbløffet – for ikke at snakke om forbannet, dersom min livsstil og karriere skulle bli gjenstand for sosiologiske studier i likhet med hva for eksempel skjulte stammer i Amazonas er gjenstand for. Men kanskje ville mange av dagens seilende hilse en slik oppmerksomhet velkommen, da den viser at nogen der ute et sted har oppfattet at sjøfolk fortsatt eksisterer.Ugg janney boots Jeg er derfor glad for at nogen fortsatt er interessert i sjøfarendes liv og tilværelse, for generelt her i Norge får ikke sjøfolkene den store oppmerksomhet verken fra den ene eller den andre lenger. Vi er nok en del av en utdøende rase”.Dette skarpe statement fra en eks-offshore-skipper avslutter en studie vedrørende norske sjøfolks karriere-erfaringer, forestått av kvinnen Kathy Mack ved Mercer University, UK. Hele studien skal for øvrig være trykket i en av de siste utgavene av tidsskriftet Maritime Policy and Management.