«

»

mai 16

Ugg isla

Også på Finn.no dukker det fra tid til annen opp folk med uærlige hensikter. Dét fikk Mohammed Sarmadawy oppleve, da pakken med et kamera kjøpt for 8.000 kroner fra en selger på Finn.no, viste seg å inneholde blant annet en ostehøvel.Betalingen til selgeren av «kameraet» foregikk som postoppkrav, er tapt, og mye tyder på at det er tilfellet for de fleste som blir lurt på denne måten.Vil du unngå liknende problemer når du kjøper noe brukt på Finn.no, gjelder det å velge en trygg betalingsform, for eksempel Finns egen tjeneste Sikkter kjøp.

At noen som ringer deg hevder de ringer fra Microsoft og skal hjelpe deg med PC-en, er slett ikke noe nytt fenomen. Men disse samtalene er fortsatt et problem, hvor målet for svindlerne er få kontroll over PC-en din.Nå har det dessuten dukket opp nye metoder for å få deg til å gå på. Enkelte har opplevd å få sitt eget mobilnummer misbrukt av disse svindlerne, så det ser ut som du er den som ringer rundt til en rekke andre nordmenn.

Også telefonnummer som nødnummeret er blitt brukt på tilsvarende måte.Er du så uheldig å få ransomware på PC-en din, er det dessverre lite å gjøre: Her snakker vi onsinnede programmer som tar filene dine som gisler, og krever løsepenger for å rydde opp.For å unngå dette problemet, må du handle før det skjer deg: Du må oppdatere antivirusprogram jevnlig og ta regelmessig sikkerhetskopi av filene dine. Du kan også prøve å installere dette programmet, som skal kunne stoppe denne typen angrep.