«

»

jul 25

Ugg herretøfler

Men selv om kvinnen Drevland tilsynelatende er klok nok til at holde seg unna jobben som styreformann, men når hun har klort seg til jobben som ordfører, burde hun ha satt seg noget bedre inn i de geografiske forhold i den byen hun er satt til at bestyre. Ugg herretøfler For også hun kan tydeligvis enkelte ganger tenke med det hun sitter på når hun til en annen avis hersteds uttaler følgende: Jeg gleder meg til den dagen vi ikke har containerstabler midt i hjertet av Bergen”, en uttalelse helrelatert til kommunens ønske om at nedlegge Bergen Havn i sin nåværende form. Men for en som er født og oppvokst i Bergen, er det imidlertid helt ukjent at containerterminalen ved Dokken-området, på vestsiden av Sydnes og Dragefjellet, henliggende ved Puddefjorden og Damsgaardssundet, skulle befinne seg midt i hjertet av byen. Kanskje burde den gode Trude anskaffe seg et bykart – og skulle denne, hennes ønskedrøm noen gang gå i oppfyllelse – er det vel heller tvilsomt om hun ville registrere det.

For øvrig, da kvinnen Ugg herretøfler Drevland sa seg frabedt jobben som formann i Havnestyret, utpekte byrådsleder og sakfører Monica Mæland Øistein Christoffersen som ny styreformann etter bakeren Gunnar Bakke. Og nu er det så gale at det griner, Mr. Christoffersen (Frp) var som kjent nærings- og eiendomsbyråd de to siste årene av forrige periode. Da kjempet han på kommunens vegne uhemmet for at få kloen i Havnevesenets mange eiendommer. Nu er han altså havnet på andre siden av bordet og skal forsvare etatens interesser mot kommunens dårskap og desperate kamp for at skaffe nok midler til at holde sitt trikke-/bybaneprosjekt gående. Som jeg antydet i forrige “Ved Roret” vil den nytilsatte havnedirektøren Inge Tangerås (eks Bergen Group) erfare at han har tatt på seg litt av en Urias-post.

Ugg herretøfler Fredag den 13. Januar skulle bli en uforglemmelig dato både for rederiet/operatøren Costa Crosiere, Italia, – og de 4252 menneskene som befant seg om bord i cruiseskibet “Costa Concordia”, en route fra Civitavecchia til Savona. Det 114.370 BT – 290 m lange cruiseskibet, levert i 2006 som det største passasjerskib, bygget i Italien, gikk nogen timer efter avgang på grunn ved skjærene Le Scole, ca. en halv n.mil sydost for havnen og byen på øyen Giglio, vestenfor Orbetello i Toscana. Og klokken var blitt 2142. Grunnberøringen på den østligste av La Scole-båene, Scola Piccola, medførte at ca. 50 meter av huden under vannlinjen på babordsiden ble revet av, og den derpå vanninntrengning resulterte i at både hoved- og hjelpemaskineri stoppet umiddelbart, mens nødanlegget kun gav strøm til belysning og styremaskineriet.