«

»

mai 15

Ugg hendren

Men valutaeksperter er enige i sin sak: Du bør alltid be om å betale i svenske kronor over grensen. Du skal altså be om å få dra kortet gjennom den svenske bankterminalen, slik at du betaler beløpet i svenske kroner. Betaler du i norske kroner vil du få et valutapåslag som gjør varene dyrere enn om du hadde betalt i svenske kroner.Rådet om å betale i lokal valuta gjelder ikke bare når du drar over grensen til Sverige. Også når du ferierer i andre land bør du passe på å unngå å betale i norske kroner.NB! Aberet med å betale i den svenske kortterminalen er at du må bruke magnetstripen på kortet ditt. Svindlerne elsker at du bruker magnetstripen, så vær ekstra påpasselig når du drar kortet.

Det er lett å gå amok på de gigantiske kjøpesentra som finnes over grensen. Men selv om utvalget er stort, og prisene er i svenske kronor, betyr det ikke at alt er billigere i Sverige.Som DinSide har påpekt tidligere er det enkelte varer som er billigere i Norge enn Sverige. For eksempel har ikke elektronikk og klær hatt noen kraftig prisstigning i Norge de siste årene, og det er langt fra sikkert at mange av disse varene er billigere i Sverige enn i Norge.

Tro heller ikke at all mat er billigere i Sverige. Matvarer er den største utgiftsposten for nordmenn på handletur over grensen, men ikke alle matvarebutikker i Sverige er like billige. En pristest på NRK viste at Rema 1000 i Norge kan være et billigere alternativ på utvalgte varer.Handler du under troen på at «alt er billigere i Sverige», skal du ikke se bort fra at du betaler overpris for en rekke varer.