«

»

mai 13

Ugg guthrie

Solem forteller at bruk av kjente merkevarer og selskaper i svindelforsøk er noe ombudet ser mye av for tiden, eksempelvis andre svindelannonser på Facebook for falske Canada Goose jakker og Uggs sko. Henvendelser til oss viser at det er mange forbrukere som faller for slike svindelannonser på seriøse nettsteder som for eksempel Facebook, sier han.Vi opplyser om at DinSide.no og KK.no er eiet av samme selskap, Aller Internett.Handler du på nett vil du før eller siden komme over useriøse nettbutikker. Noen tilbyr deg særdeles billige merkevarer som fort viser seg å være kopier, mens andre kun er ute etter å svindle til seg pengene dine.

For å hjelpe folk til å styre unna useriøse aktører har Forbrukerombudetlaget en egen liste over nettsteder man bør holde seg unna, og listen blir stadig lenger.DinSide har tidligere tipset om en rekke useriøse nettsteder som annonserer salg av Mulberry-vesker via Facebook. Dette luksusmerket er en gjenganger blant svindlerne, sammen med andre merkevarer. Også flere av nettstedene DinSide omtalte i februar er nå å finne på Forbrukerombudets liste.

Merkevarer fra Canada Goose, UGG, Mulberry og Nike ser ut til å være de mest populære merkevarene å bruke i svindelen av norske forbrukere. Dersom en populær merkevare er satt ned og selges veldig billig, er det grunn til å tenke seg om to ganger før du bestiller, sier fagdirektør Petter Ravne Bugten hos Forbrukerombudet i en pressemelding.