«

»

apr 21

Ugg flats

Har du bestilt varer fra Zalando.no kan du vente pakken 3-7 dager etter. Forsendingen skjer gjennom MyPack, som er en tjeneste levert av PostNord Logistics AS. Så fort din pakke forlater Zalando sitt lager, mottar du en e-post med et sendingsnummer. Dette sendingsnummeret gjør pakken sporbar, og man kan følge pakkens forløp på PostNord sine nettsider frem til den endelig er fremme.Skomaker Asbjørn Dagestad i Josefines gate 2 på Bislett har det så travelt at han til tider har måttet se seg nødt til å jage kundene bort.Han er faktisk så populær at dronningen av pop, Madonna, pekte ham ut til å ta seg av fottøyet hennes da hun gjestet Norge i 2009. Les mer på NRK.no.


Med andre ord kan skomaker Dagestad nok trygt ta seg råd til å fortelle oss hvordan vi kan fikse skoene våre selv.
SE OGSÅ: En av disse skoene bør du ikke bruke nåHvis du har en såle som begynner å løsne, er det superlim som er tingen, ifølge Dagestad. Men vær nøye. Limer du skeivt, er det vanskelig å få den opp igjen, understreker skomakeren. Dessuten er det mange som gjør feil når de bruker superlim. Ikke smør limet over store flater. Man skal kun bruke en dråpe om gangen, som et knappenålshode. Ta på en dråpe og hold det limte området i konstant press i 20-30 sekunder. Ta deretter neste punkt om det trengs.

Et annet lim hjemmeskomakeren bør ha er kontaktlim. Kontaktlim kan du bruke til å lime fôr som løsner og rifter i hæltrekket, sier Dagestad.Stygge rifter i stoffet eller skinnet trukket over hælen er noe vi kvinner er godt kjent med. Et feilskritt, bokstavelig talt, er nok til å få stygge skraper. Riftene kan du ta deg av selv med å påføre litt kontaktlim på det aktuelle området – gjerne med en tannpirker. Skyv så læret på plass.