«

»

sep 21

Ugg flats womens shoes

Marine Le Pen fra Nasjonal Front (FN), på ytre høyre fløy, fulgte strategien om angrep som det beste forsvar fra første øyeblikk. Hun ville ikke ha et ordskifte om politikk, om Frankrikes framtid. Allerede i det innledende innlegget fra Emmanuel Macron, som tilhører mellompartiet En Marche!, gikk hun til angrep med avbrudd og anklager og ikke beviste påstander, åpenbart for å få ham ut av balanse. Han holdt seg rolig, virket bare litt tørr i munnen ved et par anledninger, men han lot seg ikke bringe ut av fatning. Derimot druknet hans politiske utspill nesten fullstendig.

Velgerne skulle, den lange onsdagskvelden i fjernsyn, for siste gang foran andre valgomgang få anledning til å sette seg inn i to helt motsatte oppfatninger av hvordan Frankrike bør møte sine tallrike og store utfordringer. Det fikk de ikke. Det endte som en krangel mellom døve på 3 timer og 34 minutter. Munnhoggeriet varte fra første til siste øyeblikk.De to ordstyrerne grep i liten grad inn. Trolig var de redde for de stadige anklagene fra Le Pen om at «alle journalistene er imot henne», en strategi som faller i god jord blant hennes trofaste velgere. Den politiske redaktøren i fjernsynskanalen France 2, Nathalie Saint-Crique, sa diplomatisk: «Dere følger ikke de reglene som dere sjøl har avtalt.» Det var mildt sagt. Av alle selsomme ordskifter som undertegnede har opplevd i utlandet mellom personer som vil lede sine land, tar dette kaka.

Avisa Le Monde anklager i dag på førstesida Marine Le Pen for å ha løgn som politisk strategi. Under ordskiftet gransket avisa løpende fakta bak hennes påstander. De fant 19 påstander som enten løgnaktige, unøyaktige eller tvilsomme. Da noen underveis, på internettet, spurte hvorfor de ikke var like harde med Macron, var svaret: Han undersøkes også, han har noen påstander som er avslørt som unøyaktige, men «vi kan ikke, for å oppnå «en balanse», skjule det empiriske faktum». Mange kommentatorer sammenlikner hennes usannheter med det som fikk navnet «alternative fakta» fra president Donald Trump under valgkampen i USA.