«

»

okt 20

Ugg eu

Nybygget har det siste innen fiskeletingsutstyr. Fabrikken, levert av Peder Stette AS, er optimalisert med høy prosesserings- og innfrysningskapasitet; 800 t/d. Tunge operasjoner er automatisert, – en robot tømmer fryserne, og blokkene pakkes i sekker og palleteres automatisk.Fartøyet er bygget til DNV klasse ✠1A1, Stern Trawler, E0, CLEAN, BIS, SILENT-F, TMON. Register Information: Hull complies with ICE-1B. Metizoft har håndtert prosessen med Green passport.Det dieselelektriske fremdriftsmaskineriet har “twin screw” løsning med fire generatorsett som produserer strøm til to elektriske fremdriftsmotorer, type MaK 8M25C med generatorer på 2450 ekW hver. Scana Propulsion har levert “twin-screw” propellene som har diameter på 3500 mm. To andre generatorsett består av CAT C32 motorer med generatorer hver på 750 ekW. Nødaggregatet er på 75 ekW. PMS vedlikeholdssystem er fra Onsoft Computer Systems.

Styremaskineri er type RRM Tenfjord som opererer RRM ror, og en baugthruster på 600 kW er av Brunvoll fabrikat. Bunker Oil har levert smøreolje.Vard Accommodation har levert ventilasjonsanlegget, Nilsen Frys & Kjøleteknikk har forestått proviant kuldeanlegg og fryseanlegg er fra Teknotherm.Sperre og Tamrotor har levert kompressorer, og separatorer kommer fra Westfalia og RWO. Pumpeutrustningen og hydrofor er fra Allweiler, og kjelutrustningen kommer fra Ulmatec Pyro og Alfa Laval Aalborg. Pumper for fiskeprosessering er levert av ITT Norge, og UV anlegg er fra Filtra AS.Brannsikkerhetsmessig har Novenco Fire Fighting (DK) levert brannslukkingssystemet.

Seaonics har levert trålvinsjer og ankervinsj, samt annet dekksutstyr, og Alfa-Cluj har supplert elektriske vinsjer for luker. Trålblokker er fra Brdr. Markussens, og kraner kommer fra TTS Ships Equipment. Anker, kjetting etc. er fremskaffet av Naval Equipment & Services, og vindusleveransen er fra Bohamet.ICCP (impressed current cathodic protection system) er fra Corrosion & Water-Control BV. I redningsutstyret ombord inngår Viking redningsflåter og MOB-båt m/davit fra Brude Safety.M/Tr. «GADUS NJORD» er arrangert med innredning for 25 personer. Ved normal besetning har alle egne lugarer. Maritime Interior SRL har tatt seg av innredningsarbeidene og har også levert bysse-/messeutstyr. Delitek har levert comprimator, og toalettsystemet er fra Jets.