«

»

mai 10

Ugg e emu differenze

Tiril hadde gledet seg og betalt mye for russetida, og ville ikke la voldtekten ødelegge. Hun fullførte festeperioden med venninnene. Men da russetida var slutt, gikk hun i kjelleren.Jeg turte ikke å være alene hjemme. Jeg var redd for mitt liv. Jeg tenkte at «dette har jeg ikke lyst til å takle, dette har jeg ikke lyst til å føle på.Hun har fått god helsehjelp etterpå, og berømmer alle hun har vært i kontakt med. Men det har vært en jobb å slutte å følge med på alt og alle rundt seg.

Jeg slappet ikke av på et år, mamma måtte si fra hvis hun skulle gå til en annen del av huset, sier Tiril.Hun orket heller ikke å være med venninnene på byen, og måtte lære seg å bruke offentlig transport igjen. Jeg går hver dag og tenker at jeg kan møte dem på byen, at han kjekke fyren jeg kanskje vil gå til sengs med er en av voldtektsmennene. Han så litt lik ut, gjorde han ikke? Eller jeg tenker at de plutselig kan sitte ved siden av meg på trikken. Hva hadde du gjort da?Jeg får jo lyst til å ta dem, gi dem juling. Samtidig, hvis de hadde blitt tatt, og jeg hadde visst hva de het og hvem de var og hvordan de så ut, hadde de sittet inne to år, og så hadde de vært ute. Jeg vet ikke helt hva som er best.

Trine Anstorp er psykologspesialist og spesialrådgiver ved RVTS Øst (Regionalt ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging). Hun forteller at det er normalt med sterke følelsesmessige og kroppslige reaksjoner etter dramatiske påkjenninger.