«

»

jul 21

Ugg e animalisti

Mandag 16. juni setter familien Hagaseth kursen fra Nordby i Rælingen til Toronto. Der skal Emil (14) og Noah (11) inn på en privatskole med en stor ishockeysatsing. Ugg e animalisti Svein Atle Hagaseth jobber allerede i et canadisk IT-selskap og har fått jobb der.Senere i år følger fire andre talenter fra Lørenskogs stadig sterkere rekruttering etter. De gjør som stadig flere, flytter til utlandet allerede i ung alder for å satse på ishockey. Likevel er brødrene Hagaseth svært unge.Jeg er veldig i tvil om jeg hadde sluppet de over alene, i alle fall ikke Noah, sier Svein Atle Hagaseth.

Han vet det er mange meninger om valget de har tatt.Det har vært mange hyggelige meldinger og det er helt sikkert folk som også synes vi er helt gærne. Slik vil det alltid være.Ugg e animalisti  Dette er noe hele familien vil og da guttene fikk muligheten på en god skole var det bare å selge huset og gripe muligheten.For Mathias Emilio Pettersen (14) er situasjonen er litt annen.Stortalentet reiser til South Kent i delstaten Connecticut i USA med stipend på ishockeydelen av tilværelsen. Han har også allerede en muntlig avtale med et college i Denver etter han er ferdig med tre års highschool.

Jeg har vært mye i USA på camper og liknende tidligere, men det blir sikkert spesielt å bo så langt hjemmefra. Samtidig må man ofre noe for å bli skikkelig god, sier 14-åringen.Ugg e animalisti Pappa Flemming Pettersen sier det har vært et veldig vanskelig valg å sende stortalentet alene til USA. Det er ikke lett og det kommer nok ikke til å bli bedre når det nærmer seg. Hjemlengselen vil helt sikkert komme for hans del også. Men skolen han skal gå på har lang erfaring med å ta vare på gutter som er langt hjemmefra, sier mannen som er tidligere landslagsspiller i innebandy.Og han er klar på at man ikke har inngått «ekteskap» som binder ham til verken skoler eller land.