«

»

mai 08

Ugg danmark

Fra å være en supersosial person, begynte jeg å isolere meg. I sosiale sammenhenger er det ofte mat – og folk kan stille spørsmål.Forsvarsmekanismer Hun gikk med på å gå til psykiater Finn Skårderud – men bare én gang.TAR OMVEI: Hun går ikke gjennom slottsparken etter kveldsmøter på tinget. Hun mener kvantumsrabatten for overfallsvoldtektsmenn er en skam. Foto: NINA RUUD Det var første gang jeg innrømte åpenlyst at jeg hadde et problem. Jeg hadde nektet og nektet. Jeg hadde bygd opp alle forsvarsmekanismer samtidig som jeg ble svakere, både fysisk og psykisk. Til slutt bare satt jeg meg ned og ga opp.

Skårderud spurte: «Vil du bli frisk?» Hun svarte: «Selvsagt». Han spurte igjen. Saken er at man vil, men man vil likevel ikke. Jeg hadde et ambivalent forhold til å bli frisk. For når man er syk føles det som man har mistet alt, det eneste man har igjen er kontrollen over maten. Og så kommer noen og sier at du må si ifra deg den kontrollen. Det ga meg en panisk følelse. Som om jeg sto på kanten av et høyt stup og noen sa at det skulle ligge en madrass der nede og ta meg imot.

Tryglet om å få jobbe De første ukene av sykemeldingen lå hun hjemme hos foreldrene i Molde og sov, uten noen krefter igjen. Men straks hun var tilbake i Oslo, begynte masingen om å få komme tilbake på jobb.Jeg prøvde tryglet, ba, overtalte og kjeftet. Om igjen og om igjen. Jeg er sta. Men Siv er hakket staere. Jeg merket at det var tøft for henne at jeg var syk, sier hun, på vei ned til medarbeidersamtale med sjefen.