«

»

mai 06

Ugg dakota

Så kanskje man kan si at det i denne konservatismen, i disse nypressede buksene, ligger det et lite opprør mot dyrkingen av det frisinnede og ustrukturerte?Det er et par på skolen som går med politiske buttons og sånn, men det er ikke det som er vanlig nå, sier Mari Elisabeth Hobrad (15).I Bergen sentrum er det nettopp blitt friminutt. Her, i korridorene på Rothaugen skole, går det i hettegensere i gråtoner, enkle – gjerne oppbrettede – jeans og nakne ankler i joggesko. New Balance. Nike Air Max. Converse.

Det er ikke «noe press» her, sier Hobrad og Markus Reppen Schjelderup (15), begge tiendeklassinger. På skolen deres finnes det noen få som kler seg gother-aktig («mørke klær og mye sminke»), noen hipstere («kjøper klær på loppemarked»), kanskje tre sosser («går barei polo»), men de aller fleste er «helt vanlige», slik som dem: Grå hettegenser over enkle jeans.

Jeg syns jo sossestilen kan være fin, men den er ikke så behagelig, sier Reppen Schjelderup, som helst bruker poloskjorten på fest. Hettegenser er behagelig og praktisk; jeg kan bare ta på hetten hvis jeg blir kald.Ifølge Hobrad er stilen blant de fleste jentene på skolen – og i Bergens bybilde – «classy», men komfortabel.Det var kanskje flere som gjorde det ifjor, men det er mange som ennå går med 2XU-tightsen til vanlig, sier hun.Hvorfor jentene stiller i avanserte kompresjonstights til matte og norsk? Hun vet ikke. Kanskje litt for å vise den frem, men det er mange som bare syns den er god å gå i også.