«

»

apr 18

UGG classic tall

Forskjellen på en kostbar og rimelig solbrille er ofte den optiske kvaliteten i glasset og materialet i solbrillen. Med et optisk slipt brilleglass er optikken mye bedre. Du ser tydeligere og klarere og det gir deg bedre synskomfort. Mange solbriller har herdet og antirefleksbehandlede glass, har Årset tidligere fortalt KK.no.

 

 

Om du ikke beskytter deg for UV-lys, kan hornhinnen bli sår og irritert, og ifølge optometristen i verste fall bli snøblind. – Dette kan oppstå akutt. Etter langvarig eksponering av UV-lys kan øyelinsen endre seg og du får framskyndet utviklingen av grå stær, og netthinnen vil kunne utvikle AMD (netthinne degenerasjon). Som Årset nevnte tidligere, skal ikke prisen på solbrillen ha noe å si dersom de er merket at de beskytter mot skadelige UV-stråler.

Generelt sett er det fem ulike ansiktsformer/fasonger optikere og faciologer går ut i fra når de skal finne perfekte briller, og disse er; ovalt, langt, hjerteformet, rundt og kvadratisk. Du kan se hva som passer de ulike formene lengre ned saken.Et godt råd er faktisk å ta den såkalte «smiletesten» når du prøver briller i butikken.- Det du bør gjøre, er å prøve å smile med brillene på. Et godt tegn på at brillene ikke passer, er hvis de hever seg fra kinnene når du smiler, har Anne Mette Blindheim, faciolog i Brilleland, tidligere fortalt.