«

»

apr 20

Ugg australia.c

Så leser jeg om tiåringen som ble sultet til døde i morens leilighet, det er slik jeg tolker det: Sultet til døde. Og nå makter jeg ikke mer, nå vil jeg se noe gøy på tv, ta en øl eller løpe, kjøpe noen gaver, men jeg må lese, må. Gutten opplevde pining, han, det er ikke mulig å seigpine et menneske mer. Selv skal jeg snart spise middag (dyre kjøttpølser, økologiske grønnsaker), etterpå kveldsmat med ungene, så lese for dem på senga, men nå leser jeg om en gutt som sultes slik at organene ett etter ett kollapser, og til slutt klarer bare ikke hjertet å slå mer. Han dør, bort med ham, og vi, jeg sier vi, stoppet det ikke. Men vi deler urettferdig­heten med andre i sosiale medier.

Det er jul. Hva skal vi ønske oss i år? En ny jakke? Ja. En tur til Amsterdam! Ja! Kunst på veggene? Og Uggs til ungene? Det hadde de likt, men 1950 kroner er vel for dyrt.Man må få ønske seg alt mulig. Men legg noe til på den ønskelista: At vi forsøker å se folk og bry oss, så ofte som mulig. At vi orker å gjøre noe, så mye vi klarer. At vi bruker litt spenn på folk som trenger det, etter det vi har. At vi gidder de tinga som gjør oss til folk,

For fem år siden var Marthe Catalina Kjendseth (25) i Kenya i to måneder for å hjelpe til med bistandsarbeid via folkehøgskolen hun gikk på. – Først på flyturen hjem ble jeg veldig dårlig, og måtte dra rett på legevakten da vi landet i Norge. Jeg ble lagt inn, og ved hjelp av en ryggmargsprøve fant legene et virus de aldri hadde sett før.

 Marthe ble sendt direkte til Ullevål, hvor hun fikk konstatert hjernebetennelse og ryggmargsbetennelse. Tilstanden ble kritisk, og hun var knapt våken de to påfølgende ukene.– Legene er ganske sikker på at det var et virus som heter West Nile, som aldri har vært oppdaget i Norge før. Det kan oppstå ved myggstikk, men det er svært få som tar skade av det. Én prosent kan få alvorlige nevrologiske skader – det er potensielt dødelig.