«

»

apr 05

ugg a milano

siebel En sko som opprinnelig ble brukt av australske surfere, er på vei inn i sin tiende Oslo-vinter. Er Ugg snart utgått? smp-stories-top-widget – De er utrolig behagelige og varme. Jeg har hatt flere par i løpet av mange år og kommer ikke til å gi meg ennå, sier Dillingøen og peker ned på sine røde Uggs. treffer henne ved Nationaltheatret tirsdag ettermiddag. Snart skal snøen, som akkurat har kledd Oslo hvit for tredje gang denne høsten, trampes ned av Ugg-såler. Akkurat som i fjor. Og året før det. Og året før det. Og… for ni år siden.- I 2003 var det ikke så mange som ville snakke med oss, men i 2004 sa det pang. tidoblet salget fra det ene året til det neste. Deretter ble skoene kopiert ihjel.I dag er Ugg-støvlene en av folks basisgarderobe, mener . – De kan sidestilles med hettegensere og olabukser. Dessuten funker sausekinn bra her i landet. Aagaard eier selv et par svarte Uggs. Hun bruker dem nesten hver dag – når hun går tur med hunden. – De er deilige og varme, men ikke pene. Jeg ville ikke brukt dem i byen. Uggs er et enkelt valg når skal kjøpe vintersko. Paradoksalt nok er de overhodet ikke egnet for slaps, som ofte har her i landet. De er som svamper, sier hun. ugg a milano Utsalgsprisen i Oslo i dag er 2300 kroner.

 

 

I 2005 gikk salget dramatisk ned, sier Uggs agent i , Pål Vedner. – I Oslo brukte folk dem i kombinasjon med pysj! Det er av det verste har sett. Samme år skrev Bergensavisen at skoene var svære, stygge, knalldyre – og brennhet mote. Åtte år senere er skoen fortsatt sterkt tilstedeværende i Oslos gater. – Mange trodde Ugg var dødt, men sannheten er at stigningen har vært jevn.ugg a milano  I fjor solgte ti ganger så mange par som i 2005, sier Vedner i dag. Det vil si at i 2011 solgte varer fra merket Ugg Australia til norske butikker for drøyt 40 millioner kroner. 40 prosent av denne omsetningen kommer fra de klassiske saueskinnsstøvlene. Det finnes en oppskrift på hvordan skal holde et merke hot så lenge, ifølge Vedner. – En selgere blir litt overivrige når det går bra. Da kan få en uønsket peak, produktet blir overeksponert og forsvinner. Det kan være vel så viktig å selge. har vært lojale mot enkeltbutikker og samarbeidspartnere, sier .

 

 

I ettertid ble Ugg feil, sier Aagaard, som er sjefredaktør i . Kort historieleksjon: Australske surfere har varmet føttene sine i saueskinnsstøvler siden 60-tallet. Fenomenet ble adoptert til USAs vestkyst på 70- og 80-tallet. Fra stranden i Los fant skoene veien til Hollywood på 90-tallet, der stjernene brukte dem mellom slagene på filmsettet. , Diaz og DiCaprio er blant dem som ble fotografert i Uggs. Så, tidlig på 00-tallet, tippet det over. I 2004 rapporterte Dagens Næringsliv at Pål Vedner strevde med å holde igjen salget, fordi merkevarer ødelegges hvis de selges på hvert gatehjørne. I Oslo startet det hos trendfølsomme og Den Dama på Frogner. Eksmodell Stai og teppekongedatter Maktabi var blant de første som fant frem. Vestkanten reagerte umiddelbart. I Oslo gikk jentene bananas over en sommersko designet for surfere på siden av kloden. Guttene kom ikke på banen før senere. – Uggs, joggebukse, Canada goose og Yankees-cap. Det ble Ullern-uniformen, minnes Vedner. Til sammenligning koster tilsvarende modell 1700 kroner i England og snaue 900 kroner i USA. For to uker siden meldte dessuten den amerikanske nettavisen Huffington Post at prisene på Uggs i USA denne høsten er redusert ytterligere på grunn av dalende etterspørsel. Salget her til lands har lenge vært truet av en enorm prisforskjell sammenlignet med USA og England, ifølge Vedner. – I er mengden varer solgt inn til butikk 30 prosent lavere i år enn i fjor. Samtidig er det tilbud på alt av sportsutstyr og vintertøy. opplever det som et utslag av været, men det dreier seg også om hvor lenge kan holde liv i dette, sier .ugg a milano  Her skal det nevnes at fra nyttår er ferdig som Ugg-selger i . – Det har vært ti år med Ugg. Og posisjonen.