«

»

jul 18

Ugg мехом

I Europa leveres Edge kun med dieselmotorer,Ugg мехом ikke så rart siden markedet for store firehjulsdrevne bensinslukere er begrenset her.For norske forhold ville en hybridvariant vært ekstra interessant, men dette står altså ikke på menyen.Med manuell girkasse er Edge utstyrt med en 180-hesters toliter. Velges automatgir i stedet, som testbilen vår var utstyrt med, yter dieselmotoren 210 hester og dreiemomentet øker fra 400 til 450 newtonmeter.

På plass bak rattet i nye Edge er den høye komfortfaktoren noe man umiddelbart merker seg ved. Takket være den aktive støydempingsfunksjonen, Ugg мехом som sender ut en form for «motstøy» fra høyttalerne, blir lydnivået i kupéen veldig behagelig.Motoren i Edge har godt bunndrag, men automatgirkassa gjerne kunne ha sjaltet litt kjappere – dette er jo tross alt en dobbeltclutch-kasse. Kjøreegenskapene er vektet i en komfortorientert retning.

Ugg мехом Styringen er direkte og presis og løsningen med den adaptive styrefunksjonen, hvor du trenger færre rattbevegelser for å få fullt utslag, gjør det enkelt å takle svinger. Bredden på over 1,9 meter merkes derimot godt, så det gjelder å holde tunga rett i munnen under kjøring på smale veier og når bilen skal parkeres på trange steder.Nye Edge er godt utrustet. Prøvekjørt Titanium hadde blant annet navigasjon, parkeringssensorer foran og bak, ryggekamera og 19-tommers aluminiumsfelger som standard, samt cruise control, nøkkelfritt system, elektrisk bakluke og oppvarmet frontrute og ratt.