«

»

nov 03

h&m baby Uggs

Fra nå av blir Eline hørt på en helt ny måte. Politiet bestemmer seg for å etterforske overgrepene mot henne også, ja de vil snu hver eneste stein. Midt i alt dette, klarer Eline å stå på eksamen i hudpleie.Våren 2012 skjer det Eline aldri trodde skulle skje.h&m baby Uggs Ordføreren i Gjerdrum kommune vedgår at barnevernet i kommunen ikke har beskyttet Eline godt nok, og Eline får 1,9 millioner i erstatning!Endelig kan hun kjøpe en bil som fungerer, gå til tannlegen, betale smågjeld og ikke minst tenke på å kjøpe bolig. Også kjøper hun lærebøker. Hun forteller det ikke til noen, men begynner på videre­gående som privatist.

Vi andre kan bare drømme om hva det betydde for Eline å få erstatning og endelig å bli hørt.h&m baby Uggs Alle mennesker er flokkdyr, ingen vil bli holdt utenfor eller mistrodd. Men Eline ble mistrodd med hensyn til hele sin eksistens og feildiagnostisert, sier Elines advokat Anne-Kristine Bohinen.Bohinen har kjent Eline siden tenårene. Hun betegner henne som et løvetannbarn, som har vist en akselererende modning etter at hun ble hørt og trodd.Våren 2013 er det Elines egen sak som skal opp i retten. Hun har gruet seg voldsomt. Det er tøft å høre på da rektor på hennes gamle skole vitner om jenta som fortalte lærerne at hun bare fikdusje en gang i uka og at hun ble slått og seksuelt misbrukt av både moren og stefaren. I barnevernsdokumentene heter det bare at «jenta forteller de utroligste historier».

Et annet vitne forteller hvor sterkt inntrykk det gjorde på henne som barn da Elines stefar viste henne en video der han mishandlet Eline til blods. Hun forteller at hun aldri har glemt hylene fra det forsvarsløse barnet. Senere sørget stefaren for å slette alle spor.Det er aldri noen tvil om skyldspørsmålet, og advokat Bohinen mener dette kan bli en ny begynnelse for Eline.Som tenåring var Eline nesten lammet av en slags talesperre. Nå føler jeg en enorm lettelse på hennes vegne,h&m baby Uggs og tenker at hun endelig kan starte prosessen med å komme tilbake til et normalt liv.Kultur er alltid i forandring, og av og til kan man ta radikale grep i denne forandringen. Ca. halvparten av kinoene i Norge er helt eller delvis i privat eie. Er privatisering av Edda kino noe Haugesund kommune bør vurdere, og kan inntektene av et slikt salg brukes til forsterke biblioteket?