«

»

aug 29

e Uggs

Det er amerikanske GEM Motoring Assist (The Guild of Experienced Motorists) som kommer med advarselen om pelsskoene. Om det er ekte saueskinn eller fake spiller ingen rolle – det er ikke poenget.Poenget er imidlertid at du bør velge sko som er velegnet for bilkjøring, og det er ikke de populære pelsskoene som mange tråkker rundt i om vinteren.Vel er de gode og varme, men du bør likevel bytte sko før du setter deg inn bak bilrattet og kjører avgårdem ifølge GEM.Bakgrunnen for advarselen er trafikksikkerheten.Vi vet at mote dikterer hvilke vintersko som er populære denne sesongen. Men mange av dem gir ikke nok grep og kan forårsake at foten din sklir av eller mellom pedalene mens du kjører. Dersom dette fører til at du mister kontroll over bilen, kan det forårsake en mindre eller mer alvorlig ulykke, sier David Williams, administrerende direktør i GEM Motoring Assist, i en pressemelding.

Han anbefaler du du alltid bør ha et stødig par sko liggende i bilen, som er egnet for bilkjøring. Dette bør være et par som sitter godt på foten og med en såle som gir et godt grep. Korrekt sko gjør kjøringen mye mindre risikofyllt, sier Williams.Støvler er ifølge Williams eksempel på fottøy som ikke egner seg veldig bra til bilkjøring, ettersom de kan gjøre det vanskelig å bevege føttene fritt, og du kan dermed få problemer med å betjene pedalene.Den tykke gummien sammen med formen på støvlene gir mindre rom for manøvrering, og gjør dem til et av de minst praktiske fottøyet for bilkjøring, sier Williams.

Han understreker at i tillegg til viktigheten av at du som bilfører har det behagelig når du kjører, så er det veldig viktig at du har fritt bevegelsesrom, og at dette ikke forhindres på noen måte.Dersom skoene dine ikke tillater at føttene dine har fritt spillerom, bør du ifølge Williams bytte til et par som forsikrer at du har full kontroll over bilen til enhver tid.Også Norges Automobil-Forbund (NAF) råder deg til å velge sko med omhu. En ting er at foten kan skli av, men med tykke eller store sko kan en faktisk trå på to pedaler samtidig – uten at det var meningen. Det er også viktig å ha noe som gir en god kontaktfølelse med pedalene, men for all del ikke kjør barbeint da følsomheten kan bli alt for god og gi smerter, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver hos NAF til DinSide.