«

»

sep 07

direct Uggs real

95 prosent av dem som kjøper sko hos oss tar også en løpstest, sier Henrik Nordtug, markedskoordinator i Löplabbet.Löplabbets test foregår i to trinn, først på speilkasse, deretter på tredemølle. Målet er å finne den skoen som passer deg best. Det skal ikke være for mye stabilitet, slik at du mister løpsfølelse og smidighet, og ikke for lite – slik at foten din overpronerer og øker risikoen for skader. De anbefaler alltid kundene å ta en løpstest.Vi er veldig forsiktig med å anbefale sko før en test. En test gir oss tyngre grunnlag for en anbefaling, sier Nordtug.Ja. Det finnes vanvittig mange sko der ute, og det at en sko er god betyr ikke at den er rett for deg. Noen kan tenke at en dyr sko sikkert må være bra, men så passer den gjerne for en helt annen fot enn din egen. Det er stor forskjell på føttene til folk. Skoen naboen eller treningspartneren bruker er gjerne ikke den som er best for deg. – Hva er ditt tips til unge mennesker som helst vil ha de kuleste på markedet?

At de først finner ut hvilken fot de har og hvilke behov de har – og at de deretter velger den kuleste skoen av de riktige. Ikke begynn å se deg rundt i butikker og katalog før du vet hvilken type som er rett for deg.Det er mange forhold som påvirker hvilken sko som anbefales. Hvor trent du er, løpeteknikken din, foten din, treningsmengde, treningstype og underlag er de viktigste faktorene.Marathon Melkevik sier at sko er svært viktig, og når det er store salg i butikkene er det spesielt viktig at du tenker deg om. Får du en god sko som passer for deg er det supert, men folk har en egen evne til å kjøpe mye drit, bare fordi det er på salg.Du må vite hvilken type sko som passer deg, og er du usikker på merker så kan du google litt – se hva som skrives. Det er lurt å undersøke litt, forklarer hun.

Mange unge vil jo ha de skoene de synes er kulest?Ja, dessverre, de vil jo ikke høre uansett. Vi har hatt noen innom som blir rådet til å kjøpe en type sko, men som da rister på hodet – for den vil de ikke ha.Hun ser at flere og flere velger de siste nye og kuleste joggeskoene – heller enn å vurdere hvilken sko som er rett for dem.En del av disse nye, veldig lette skoene er ikke bra dersom du løper mye – og i tillegg har litt ekstra kilo. Da er ikke disse skoene bra i det hele tatt. Og husk; en sko som er god å gå i er ikke nødvendigvis god å løpe i.Og det er ikke bare viktig å tenke på sko når du trener. En del motesko har hun absolutt ingenting til overs for, bortsett fra at hun også synes de er fine og kule.Converse har jo en helt paddeflat såle, og det er ikke en god såle – du går jo helt på bakken.Alle unge jenter skal jo dessuten ha Toms og Uggs, men det er ikke bra for foten. Skoen gjør faktisk at foten faller litt innover og at de overpronerer. En sko kan se bra ut og kjennes bra uten at den nødvendigvis er det.