«

»

sep 11

bone pugs harmony

Det viktige for meg er at hvert enkelt par føler at dette er deres dag, sier prest Elisabeth Kristiansen i en hektisk pause mellom den første og andre av de totalt fire vielsene hun foretok i Lørenskog kirke lørdag.Juni er høysesong for bryllup, pinseaften er en ekstra populær dag – og middelalderkirken like ved Olavskilden på Hammer er manges førstevalg.Det er ofte tre bryllup på samme dag. Men det er første gang jeg har fire rett etter hverandre, konstaterer Kristiansen.Forventningsfulle blikk. Klumper i halsen. Tårer i øyekroken. Kameraer klare til å forevige bruden – blendende vakker! – der hun skrider opp kirkegangen til tonene av bryllupsmarsjen; i dette tilfellet to ganger Mendelssohn, én Wagner og en fra Velledalen i Sykkylven.

 Det er en vakker dag. Det er vakkert ute, og det er vakkert inne fordi det er mye kjærlighet her, og det er det vakreste som finnes. Ute flagges det for unionsoppløsningen – inne flagges det for unionen mellom dere to, smiler presten til Camilla Helene Gustafson (52) og Stein Ove Lyrstad (53) foran alteret.Jeg har gleda meg i 27 år, jeg, men han fridde ikke før. Vi får satse på at dette holder, etter så mange år! smiler Camilla.Så drar følget til Tjuvholmen og bryllupsfest på The Thief.Et raskt sceneskifte, og Toril Fagereng (33) og Espen Wandås (38) fra Losby inntar kirken. Datteren Jenny på to og et halvt er med, og utenfor venter Hallvard Gullbekk med hest og vogna som i 2002 fraktet kong Harald og prinsesse Märtha Louise til bryllupet i Nidarosdomen.

I dag går turen fra Lørenskog kirke til bryllupsfest på Losby. Når jeg tenker på dere, så tenker jeg på «Tre nøtter til Askepott». Første gang dere møttes, var du, Toril, på ridetur i skogen. Der traff du Espen, som var på jakt, sier presten, og paret gjentar ordene om å elske og ære og bli trofast hos i gode og onde dager inntil døden skiller. Vi elsker hverandre og vil leve resten av livet sammen, så da føles det naturlig å gifte seg, smiler brudeparet. Fra galleriet sørger koret Le Voci for både inn- og utgangsmarsj når Astrid Vik (55) fra Sykkylven og Stein Are Krogsrud (54) fra Lørenskog vies.